Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed, Indland, Udland

Esprit indleder samarbejde med britisk designskole

Det californiske brand Esprit har for anden gang indledt samarbejde med Royal College of Art. Denne gang med et bæredygtigt omdrejningspunkt.
Det californiske brand Esprit har for anden gang indledt samarbejde med Royal College of Art. Denne gang med et bæredygtigt omdrejningspunkt.

Esprit, der har nordisk hovedsæde i Danmark, indleder atter samarbejde med designstuderende fra Royal College of Art London. Med titlen ’Esprit RCA Limited Edition’ præsenterer kollektionen brandets fortsatte engagement i bæredygtighed.

Designstuderende på kandidatniveau fik til opgave at tænke over en ny tilgang til bæredygtighed og derved prikke til generationens zeitgeist, ved at svare på spørgsmålet ”Kan mode være bæredygtigt?”

”De endelige resultater er fantastiske” siger Jasmin Elfving, ansvarlig for design og trend hos Esprit.

”Det er altafgørende for virksomheder som Esprit at støtte fremstående talent. Det støtter ikke kun de kandidatstuderende, det giver også et frisk pust til mode og nye måder at tænke på, som forstærker virksomheder og holder dem up-to-date”.

De tre designstuderende Ryan Mercer, Rachael Hall og Julia Mackenroth er blevet udvalgt til at skabe en rigtig kollektion og tildeles endvidere en global platform at lancere sig på igennem Esprit.

Det påkrævede bæredygtige element blev vel modtaget af Rachael Hall:

” Det er noget, jeg er meget interesseret i” siger designeren.

”Som designer er jeg meget bevidst om, at der er et smid-ud-aspekt i det meste hurtige mode.”

Rachael Hall havde således glæde af også Esprits tilknytning til Gostwyck Merino uld og integrerede det etisk producerede uld i nogle strik-styles i kollektionen.

Bestående af trøjer, cardiganer, frakker, bukser og bluser kommer ’Esprit RCA Limited Collection’. Kollektionen bliver tilgængelig midt i september 2012 i flagskibet på Regent Street i London samt i 11 udvalgte butikker verden over. Ligeledes sælges delen i Esprits onlinebutik.