Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

Finanstilsynet politianmelder DK Company

DK Companys forseelser er i den milde ende, men reglerne er vigtige, forklarer Finanstilsynet.
DK Companys forseelser er i den milde ende, men reglerne er vigtige, forklarer Finanstilsynet.

Det er en alvorlig sag at overtræde de regler, som DK Company ifølge Finanstilsynet har overtrådt ved ikke præcist at oplyse tidspunkter for storopkøb af aktier.

Det er derfor, Finanstilsynet har valgt at politianmelde Ikast-virksomheden, selv om kontorchef Hanne Råe Larsen, samtidig siger, at sagen er i den lave ende af skalaen. Det skriver Aoh.dk.

Regler er dog både klare og fornuftige nok, da både virksomheder og enkeltpersoner skal oplyse, hvis de agerer som storaktionærer i en børsnoteret virksomhed.

Reglerne skal overholdes
Hvis man køber mere end fem procent af aktierne, er man per definition stor-aktionær, og hver gang man krydser en række procentgrænser for ejerandel, skal man give besked til markedet.

Det sker blandt andet ved køb eller salg af 5, 10, 20 og 50 procent af aktierne.

– Det sker for, at øvrige aktionærer kan se, hvad der sker med virksomheden, ligesom det kan have betydning for kurserne, forklarer Hanne Råe Larsen.

– Derfor er det vigtigt, at markedet får så præcise informationer som muligt, siger hun.

– Man kan selvfølgelig godt sige, at det er noget pernittegryn, men alternativet er jo, at nogle i skjul vil kunne købe virksomheder op, siger hun. Derfor alvoren i at overholde reglerne.

Sket sjældent
Det er yderst sjældent, at Finanstilsynet skrider til at politianmelde virksomheder. Tilsynet kan komme med en påtale eller give en administrativ bøde.

Men i tilfælde, hvor det er alvorligt, skrider tilsynet til politianmeldelse. Det er ifølge tilsynets egen opgørelse ikke sket sidste år, i forhold til storaktionærmeddelelser.

Når tilsynet vælger at anmelde DK Company, hænger det ifølge Hanne Råe Larsen sammen med, at der er tale om flere forhold.
Det, at der er gået et år, før forholdet anmeldes, hænger i følge Hanne Råe Larsen sammen med, at tilsynet skal være sikker i sin sag.

Virksomheder skal være opmærksomme
Derfor har tilsynet været i kontakt med DK Company for at få klarlagt forløbet – men det har altså stadig været alvorligt nok til at blive politianmelde.

– Når vi offentliggør politianmeldelserne, skal det da gerne have en præventiv virkning, og måske går nogle af de øvrige selskaber lige hjem og ser på, om de nu også gør det rigtigt, siger hun.

DK Company har således ikke fået længere snor, fordi man er »ny i klassen«.

– Hvis man vælger at blive storaktionær, forventes man kende reglerne, siger hun.

Hanne Råe Larsen vil ikke afvise, at Jens Poulsen kan have ret i, at andre større virksomheder har gjort sig skyldige i samme fejl.

– Men vi har kun ressourcer til at tage stikprøver, og fordi naboen har kørt for stærkt på motorvejen, giver det jo ikke én selv lov til det, siger hun.

Kilde: Aoh.dk