Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland, Navne

DANSK Fashion Award bliver til Elle Style Award

DANSK Fashion Award har givet stafetten videre, og fra 2013 hedder den store danske modeprisfest Elle Style Award.
DANSK Fashion Award har givet stafetten videre, og fra 2013 hedder den store danske modeprisfest Elle Style Award.

DANSK Fashion Award har givet stafetten videre, og fra 2013 hedder den store danske modeprisfest Elle Style Award.

Det er arrangørerne bag DANSK Fashion Award, Kim Grenaa og Uffe Buchard, begge kreative direktører i GrenaaBuchard, som efter fem år som arrangører af DANSK Fashion Awards nu giver ansvaret videre til folkene bag magasinet Elle.

Officielt blev beslutningen truffet allerede inden årets prisuddeling i maj, hvor Elle var hovedsponsor på DANSK Fashion Award, og for de to direktører har den ligget og luret langt tidligere:

”Da vi startede med at lave awarden, havde vi ikke planer om at lave det resten af livet. Vi havde hele tiden tænkt, at der skulle slås en streg i sandet for vores vedkommende før eller siden. Elle ville gerne i gang med deres award, og vi mente ikke, der var brug for to show – og så er fem et dejligt rundt tal,” siger Kim Grenaa til FashionForum.dk.

Samme ånd

Og derfor føres prisfesten videre i samme ånd, som vi kender det fra den britiske og svenske udgave af Elle Style Award – men stadig med Kim Grenaa og Uffe Buchard som konsulenter. De to kreative direktører fungerer nemlig fremover som rådgivere på projektet og står også næste år for produktionen af det store modeevent.

Men det kommer ikke til at foregå på Ny Carlsberg Glyptotek, hvor eventet har fundet sted siden lanceringen i 2008 – og de to herrer bliver heller ikke fremadrettet at finde i værtsrollen.

Plads til nyt

Og for Grenaa/Buchard betyder afskeden med DANSK Fashion Award plads til nye tiltag. Således lancerer bureauet i forbindelse med Copenhagen Fashion Week, der starter onsdag, konceptet DANSK Collective. Her samler man en række af de internationale modejournalister, der er i byen på grund af modeugen, til brunch med 15 udvalgte danske brands – blandt andre Stine Goya, Yvonne Koné og Designers Remix.

”Jeg tror, det at sige farvel til awarden gør, at vi kan udleve nogle andre ideer med DANSK-brandet. Det var ekstremt tidskrævende (at lave award-showet, red.) – og vi er jo kun fem-seks mennesker ansat. Vi ser det som en mulighed for at gøre det, vi ikke har haft tid til før.”

Win/win

For direktørerne er det win/win, at man fortsat vil have en finger med i spillet som konsulent – men at bureauet nu slipper for at bakse med alle de bekymringer og det ansvar, awarden også førte med sig.

”Det var meget dejligt at vide, at det var sidste gang (i maj, red.), det har været hårdt arbejde at skulle stampe støtten op en gang om året, og det er ikke længere vores opgave – selvom vi selvfølgelig gerne er Elle behjælpelige med gode råd i det henseende. Nu kan vi lægge det ansvar fra os, og det er stort at kunne give stafetten videre til Elle,” slutter direktøren.

Der foreligger endnu ikke information om, hvor Elle Style Award afholder prisuddelingen i 2013. Men det bliver med ny jury-konstellation og nye priser tilføjet.