Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ny forening ønsker bedre forhold for tekstilarbejdere

Mandag blev en ny global fagforening stiftet ved en kongres i Bella Center - for nu skal forholdene i blandt andet tekstilindustrien forbedres.
Mandag blev en ny global fagforening stiftet ved en kongres i Bella Center - for nu skal forholdene i blandt andet tekstilindustrien forbedres.

Den cambodjanske tekstilindustri boomer i disse år, og tøj produceret i Cambodja finder også vej til de danske butikker. Desværre er industrien i landet præget af elendige løn og arbejdsforhold, hvilket især rammer fattige kvinder.

 
Det oplyser Klaus Melvin Jensen, der er koordinator i Clean Clothes Campaign i Danmark, som videre fortæller, at arbejderne ofte tjener helt ned til 17 kr. om dagen, og at de seneste par år som følger har været præget af uro og strejker. 
 
I disse dage har Danmark besøg af Ath Thorn, som er formand for Cambodian Labour Confederation og Coalition of Cambodian Apparel Workers Democratic Union. Ath Thorn er i Europa for at modtage den norske Arthur Svensson International Prize for Trade Union Rights på vegne af C.CAWDU – læs mere om prisen her. 
 
Han deltager videre i IndustriALL Global Union-kongressen, som finder sted i Bella Centret, hvor der lanceres en ny global fagforening, som skal organisere tekstilarbejderne såvel som arbejdere i en række andre industrier – det kan du læse mere om her.
 
Foreningen IndustriALL skal ifølge Newspaq repræsentere arbejdere i en bred vifte af sektorer lige fra udvinding af olie og gas, til minedrift, skibsbygning, bilindustrien, og altså tekstiler, tøj, læder og fodtøj.
 
Du kan følge forhandlingerne live her.