Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ecco investerer i Thailand

Efter oversvømmelserne i Thailand sidste år investerer Ecco nu i nye og mere stabile produktionsfaciliteter.
Efter oversvømmelserne i Thailand sidste år investerer Ecco nu i nye og mere stabile produktionsfaciliteter.

Ved de voldsomme oversvømmelser i Thailand sidste år mistede Ecco 35 pct. af sin samlede globale produktionskapacitet. Derfor har Ecco købt en højtbeliggende byggegrund uden for den Thailandske hovedstad Bangkok og begynder senere på året opførelsen af en ny skofabrik.

I oktober sidste år steg vandet omkring Ecco’s skofabrik og garveri i Ayutthaya nær Bangkok fra nul til tre meter på 24 timer. Opførelsen af en ny fabrik på mere sikker grund handler derfor om stabilitet. 

"Vi ønsker at sikre en mere stabil og fleksibel produktion i monsun-sæsonen, så vi altid kan leve op til kundernes forventninger," siger Michael Hauge Sørensen, direktør i Ecco, i en pressemeddelelse.

Den nyerhvervede grund i Saraburi ligger 5,5 meter over havets overflade og er desuden omkranset af et dige på 3 meter. Stedet har aldrig været oversvømmet før og ligger ved en stor motorvej, som er let tilgængelig fra både Bangkok og fra Ecco’s nuværende produktionsfaciliteter.

"Vi har dygtige og dedikerede produktionsmedarbejdere i Thailand, som vi dels føler os forpligtede overfor og dels ønsker at fastholde i ECCO. Desuden har det været vigtigt for os, at vores store maskinanlæg er placeret, hvor vi har den laveste risiko for oversvømmel- se, så vi beskytter os selv og vores kunder fra afbrydelser i produktionen. Vi vil fortsat pro- ducere skoenes skafter, som i høj grad er baseret på håndarbejde, på de nuværende fa- ciliteter i Ayutthaya og Phichit," lyder det fra  Michael Hauge Sørensen.

Den nye byggegrund dækker 87.334 kvm, og er beliggende i Saraburi provinsen i Hemaraj Industrial Estate. Hemaraj er den største udvikler af industriarealer i Thailand.

Ecco er en af verdens største producenter af kvalitetssko og er det eneste større skomærke i verden, der selv ejer og styrer hvert eneste led i produktionen. Ecco har 20.000 ansatte og omsatte sidste år for 7,1 mia. kr.

Billeder: Ecco