Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Adidas stopper ’slave-sneakers’ efter massiv kritik

Den tyske sportsgigant Adidas er kommet i massiv modvind efter et samarbejde med designeren Jeremy Scott. Et sko-design beskyldes for at slå plat på slaveriet.
Den tyske sportsgigant Adidas er kommet i massiv modvind efter et samarbejde med designeren Jeremy Scott. Et sko-design beskyldes for at slå plat på slaveriet.

Den tyske sportsgigant Adidas er kommet i massiv modvind efter et samarbejde med designeren Jeremy Scott. Designeren har nemlig stået bag sneakeren JS Roundhouse Mids, der med to gule lænker over anklerne, har haft sloganet ”Got a sneaker game so hot you lock your kicks to your ankles?".

Men slogan eller ej, er Adidas’ sko blevet udsat for massiv kritik efter virksomheden selv lagde et billede af skoen op på sin Facebook-profil. En lang række kommentarer afslører nemlig, at brugerne mener, skoen giver klare konnotationer til og spiller plat på slaveri. Det skriver CNN.

”Forsøget på at kommercialisere og popularisere mere end 200 års menneskelig fornedrelse, hvor sorte blev anset som tre-femtedele mennesker af vores forfatning, er krænkende, forfærdende og ufølsomt,” lyder det fra en af skoens bedst kendte kritikere, præsten Jesse Jackson, der er kendt som menneskerettighedsforkæmper og tidligere demokratisk præsidentkandidat.

Og selv om Adidas fra start har afvist kritikken og forsvaret Jeremy Scotts design, har virksomheden nu trukket skoen tilbage.

”Designet af JS Roundhouse Mid er intet andet end designer Jeremy Scott’s ekstreme og unikke tag på mode og har intet at gøre med slaveri,” lyder det i en udtalelse.

”Vi undskylder, hvis folk føler sig krænkede af designet og trækker vores planer om at lade skoen komme på markedet tilbage.”

JS Roundhouse Mid-skoene skulle have været på markedet i August.

Kilde: CNN
Billede: JS Roundhouse Mid via Tumblr