Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Nyt regeringsinitiativ: For 24 millioner kroner mode, tak

Erhvervs- og Vækstministeriet har sat 12 mio. kr. af til at øge kendskabet til dansk mode, design og arkitektur på den internationale scene.
Erhvervs- og Vækstministeriet har sat 12 mio. kr. af til at øge kendskabet til dansk mode, design og arkitektur på den internationale scene.

Opdateret kl. 16.03: Erhvervs- og Vækstministeriet har netop sat 12 mio. kr. af til at øge kendskabet til dansk mode, design og arkitektur på den internationale scene.  

Det nye Dansk Design- og Arkitekturkonsortium er støttet af Erhvervs- og Vækstministeriets fond, Fonden til Markedsføring af Danmark, med 12 mio. kr. over en treårig periode, mens konsortiepartnerne, der foruden en række store spillere fra arkitektur- og designbranchen blandt andre tæller FashionForum.dk-støtterne Danish Fashion Institute og Innovationsnetværket Livsstil – Bolig og Beklædning og disses partnervirksomheder, gerne skal finde yderligere finansiering.

I  Erhvervs- og Vækstministeriet er man glade for, at konsortiet nu er en realitet:
 
”Dansk design, mode og arkitektur er internationalt kendt for kreativitet, høj kvalitet, bæredygtighed og brugervenlighed. Det skal vi blive endnu bedre til at udbrede kendskabet til internationalt. Derfor er jeg glad for, at Markedsføringsfonden har valgt at støtte et nyt design- og arkitekturkonsortium,” siger erhvervs- og vækstminister Ole Sohn i en pressemeddelelse.
 
Dansk Design- og Arkitekturkonsortium bliver organiseret sådan, at en bestyrelse med bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen i spidsen varetager arbejdet. Foruden Lars Nørby Johansen, der blandt andet har været formand for Georg Jensen A/S, Vækstrådet og Falck, sidder otte bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer konsortiepartnerne: 
 
Danish Fashion Institute, Innovationsnetværket Livsstil – Bolig & Beklædning, Dansk Design Center, Danish Design Association, Danske Arkitekter, Dansk Arkitektur Center og Designskolen Kolding. Derudover repræsenterer Erhvervs- og Vækstministeriet de tre involverede ministerier: Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet
 
Den nyslåede bestyrelsesformand siger i en meddelelse:
 
”Jeg glæder mig meget til at komme i gang med det forestående arbejde som formand for Dansk Design og Arkitekturkonsortium, et initiativ som er vigtigt for Danmark. Vi har unikke kompetencer inden for design, mode og arkitektur her i landet, og med en platform som konsortiet får vi mulighed for at integrere vores ressourcer, så vi står stærkere i den internationale konkurrence. ”
 
Dansk Design- og Arkitekturkonsortium overordnede formål bliver at øge kendskabet til dansk design, mode og arkitektur internationalt og udvikle Danmarks brand som design- og arkitektursamfund.