Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Økonomi

IC Companys-regnskab: Nu bærer strukturændringerne frugt

Med en omsætning på 1,03 mia. kr. solgte IC Companys varer for seks procent mindre i tredje kvartal af 2011/2012, end tilfældet var året inden. Men der er også gode nyheder.
Med en omsætning på 1,03 mia. kr. solgte IC Companys varer for seks procent mindre i tredje kvartal af 2011/2012, end tilfældet var året inden. Men der er også gode nyheder.

Med en omsætning på 1,03 mia. kr. solgte IC Companys varer for seks procent mindre i tredje kvartal af 2011/2012, end tilfældet var året inden. 
 
"Resultatet i 3. kvartal blev som forventet en tilbagegang i omsætning og indtjening, idet vi har haft nogle svære markedsvilkår,” siger adm. direktør Niels Mikkelsen om resultatet.
 
Videre peger han dog på, at alt ikke ser helt sort ud – de enorme strukturelle forandringer, koncernen foretog i 2010, der blandt andet betød større ansvar til de enkelte brands men samtidig en styrket fælles IT- og produktionsplatform, begynder nemlig så småt at bære frugt – omkostningerne i IC Companys blev således reduceret med 5 pct., og også fremadrettet ser man positivt på effekterne:
 
”Endeligt forventes koncernens nye sourcingstruktur og løbende optimering at påvirke bruttomarginen positivt,” lyder det i rapporten, hvor forventningerne til omsætningen for helåret 2011/2012 således justeres ca. 100 mio. kr. opad til 3,8 mio. kr. 
 
IC Company sluttede 3. kvartal med et resultat af den primære drift på 56 mio. kr., sammenlignet med næsten det dobbelte i 2011, hvor resultatet havnede på 101 mio. kr., og forventningerne til efterårets ordrer er heller ikke i top: Koncernen regner med en tilbagegang i optaget på 12 pct. 
 
Foto fra IC Companys-brandet Matiniques SS2012-kampagne.