Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Hårlegenden Vidal Sassoon er død 

Den legendariske frisør Vidal Sassoon, der revolutionerede hårstyling ved at opfinde den geometriske page, døde onsdag i Los Angeles af leukæmi. Han blev 84 år gammel.


Den legendariske frisør Vidal Sassoon, der revolutionerede hårstyling ved at opfinde den geometriske page, døde onsdag i Los Angeles af leukæmi. Han blev 84 år gammel.Den legendariske frisør Vidal Sassoon, der revolutionerede hårstyling ved at opfinde den geometriske page, døde onsdag i Los Angeles af leukæmi. Han blev 84 år gammel.

Vidal Sassoon blev bedst kendt for sine skarpe, asymmetriske frisurer, som han introducerede i London i 60’erne – og som blandt andet blev populære blandt Mary Quant, Grace Coddington og Mia Farrow. Frisurerne blev et symbol på kvindernes frigørelse, skriver Women’s Wear Daily.

”Ideen var at klippe en form ind i håret, at bruge det som et tekstil og fjerne alt der var unødvendigt,” sagde Sassoon for 11 år siden til Los Angeles Times.

”Kvinderne kom tilbage på arbejdsmarkedet, de fik deres egen magt. De havde ikke længere tid til at sidde under en hårtørrer.”

Han åbnede sin første salon i London i 1954, men det var ikke før 60’erneat hans indflydelse tog rigtig fat. I hans selvbiografi Vidal: The Autobiography husker han blandt andet:

”Der var tider i 60’erne og 70’erne, hvor pressen bogstaveligt talt camperede uden for min salon på Bond Street, mens de tog billeder af de nye frisurer som [kvinderne] gik ud af døren. De fotograferede endda også selve personalet, der havde det seneste look. I vores storhedstid blev vi jagtet ned af gaden, fulgt af en flok skrigende piger.” I 1967 blev Sassoon betalt 5.000 dollars for at klippe Mia Farrows hår til filmen Rosemary’s Baby – en frisure hendes daværende mand Frank Sinatra ikke brød sig om. Sassoon åbnede en lang række saloner og etablerede sig i Los Angelses.

Sassoon blev diagnosticeret med leukæmi i 2009.   Kilde: Women’s Wear Daily