Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Kronprinsesse Mary: Hvis vi kan ændre forbruget, kan vi ændre verden

Det var en veloplagt og velforberedt Kronprinsesse Mary, der holdt åbningstale til Copenhagen Fashion Summit 2012.
Det var en veloplagt og velforberedt Kronprinsesse Mary, der holdt åbningstale til Copenhagen Fashion Summit 2012.

Copenhagen Fashion Summit 2012 er skudt  i gang, og det med en åbningstale fra HKH Kronprinsesse Mary – iklædt H&M’s Conscious Collection. Det var en velforberedt og veloplagt kronprinsesse, der indtog talerstolen på scenen i Operaen, introduceret af balletmester Nikolaj Hübbe og skuespillerinde Connie Nielsen, der er topmødets to værter.

”Mode- og tekstil er en af de største industrier i verden og er Danmarks fjerdestørste eksportområde – dermed har industrien en afgørende rolle i dansk økonomi. Men modebranchen indtager også en mere ufashionabel position som en af de mest forurenende industrier i verden,” siger HKH Kronprinsesse Mary, og fokuserer derefter på både miljø og sociale problemer.

Samarbejde afgørende
Derefter lykønskede en tydeligt stolt Kronprinsesse de nordiske arrangører – med Danish Fashion Institute i spidsen – og glædede sig over det høje procentdel af internationale deltagere:

”I vores globaliserede verden er samarbejde afgørende,” pointerer hun, og fortsætter:

”Vi er samlet, fordi vi har en fælles vision; at bevare vores planet og vores medmennesker. Historien viser, at forbrugerne har en afgørende rolle i at forme både samfund og industri – se fx på mad- eller skønhedsbranchen.”

Viden og forbrug
Men for at være bevidst, skal man have viden, pointerede hun og pegede på forskning og viden som afgørende for virksomheders afsæt for arbejdet med bæredygtighed. For selvom der er mange faktorer, der afspejler en forbrugers valg, pegede hun på tre ting, der skulle være tilsted.

”Det skal være fashionabelt, til at betale og bæredygtigt,” siger Kronprinsessen og mente, at Copenhagen Fashion Summit 2012 er et levende eksempel på, at en bevægelse er i gang.

”Modebranchen er fuld af gode ideer og interessante mennesker. Det er og har altid været en branche, der afspejler vores samfund. Det er blevet ufashionabelt som virksomhed at ignorere bæredygtighed,” sagde hun og afsluttede med et positivistisk, visionært statement:

”Hvis vi kan ændre forbruget, kan vi ændre verden.”

Hvordan vi gør det, skulle der gerne komme flere løsninger på i løbet af dagen.