Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Bæredygtighed

Hjælp: Skub på for udviklingen af it-tekstiler

Nyt projekt om innovation og it-tekstiler står og falder med, om danske virksomheder markerer deres interesse - så der er brug for hjælp.
Nyt projekt om innovation og it-tekstiler står og falder med, om danske virksomheder markerer deres interesse - så der er brug for hjælp.

Forskningen og udviklingen af nye, innovative it-tekstiler er ikke kun interessant – det viser også vejen frem mod fremtidens design.

På Alexandra Instituttet har man i ca. tre år arbejdet med at udvikle konkrete produkter, hvor it og tekstil integreres og bliver til it-tekstiler – men skal udviklingen fortsætte, har de brug for hjælp.

”Vi har nu fået mulighed for at få Rådet for Teknologi og Innovation til at støtte os og give os flere ressourcer til i de næste tre år at udvikle vores kompetencer og i endnu højere grad end i dag være i stand til at hjælpe danske virksomheder, som ønsker at udvikle nye produkter, hvor it og tekstil kombineres,” lyder det fra Rikke Koch, senior forsknings- og innovationsspecialist hos Alexandra Instituttet, til FashionForum.dk.

Brug for hjælp
Men for at projektet skal blive til noget, har Alexandra Instituttet brug for de danske modevirksomheders hjælp.

”For at vi kan få bevilget penge, kræver det, at danske virksomheder rent faktisk viser og indikerer interesse for området. Vores forslag er i offentlig høring lige nu og frem til juni måned og i den periode kan danske virksomheder og borgere gå ind og indikere interesse og evt. sætte ord på, hvad de er særligt interesserede i,” fortæller hun.

Alexandra Instituttet har udviklet en lang række konkrete projekter som Klimakjolen, Solcelletasken, Memory Bag og UV-kjolen. Dem kan du læse meget mere om lige her.

For Rikke Koch er ønsket selvfølgelig at projektet går igennem. Og det kan danske virksomheder får rigtig meget ud af.

”Hvis vores forslag går igennem vil danske virksomheder indenfor mode- og livsstilsbranchen, som ønsker at udvikle nye produkter, hvor it og tekstil integreres, have et enkelt kontaktpunkt, som både kan hjælpe dem med at udvikle den tekniske løsning, som tager hensyn til kerneværdierne i virksomhedens produkt og også hjælpe med at udvikle et brugbart og enkelt koncept, der udnytter teknologien til at støtte op om produktets særlige egenskaber,” siger Rikke Koch.

Alexandra Instituttet har engageret en række stærke partnere, nemlig Textilhögskolan i Borås og deres store Smart Textiles satsning, Delta og Videncenter for Intelligente Tekstiler.

Klimakjolen, Solcelletasken, Memory Bag og UV-kjolen (læs mere her: http://alexandra.dk/dk/lige_nu/nyheder/nyheder-2012/Sider/Kronprinsessenogit-tekstilerne.aspx )
 
Vi har fået nogle stærke partnere til at hjælpe os: Textilhögskolan i Borås og deres store Smart Textiles satsning, Delta og Videncenter for Intelligente Tekstiler. i: http://www.bedreinnovation.dk/aktivitet/it-tekstiler.

Billede: Klimakjolen, Diffus Design. Fotograf: Annie Nordahl