Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Kansas - nu med nyt navn og endnu mere potentiale

Nu lægges det danske arbejdstøjmærke sammen med svenske Fristads, og det nye mærke FristadsKansas bliver Europas største mærke inden for arbejdstøj. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kansas.
Nu lægges det danske arbejdstøjmærke sammen med svenske Fristads, og det nye mærke FristadsKansas bliver Europas største mærke inden for arbejdstøj. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kansas.

Der er gået mere end 60 år, siden forretningsmanden Poul Larsen indførte jeans-stoffet i Danmark og grundlagde Kansas. Nu lægges det danske arbejdstøjmærke sammen med svenske Fristads, og det nye mærke FristadsKansas bliver Europas største mærke inden for arbejdstøj. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Kansas.
 
”Fristads har lige som Kansas en lang tradition for kvalitet, komfort og godt design. Vi står for mange af de samme ting, og så henvender vi os til den samme målgruppe. Derfor giver det god mening at slå de to brands sammen til ét stærkt europæisk brand,” siger Stellan Petersen, adm. direktør i Kwintet-koncernen, som ejer FristadsKansas.
 
Sammenlægningen kommer bl.a. til at betyde et bredere sortiment, og at der fremover vil komme endnu stærkere kræfter bag produktudviklingen, skriver Kansas. FristadsKansas bliver samtidig Europas største mærke inden for arbejdstøj.
 
Indførte jeans-stoffet i Danmark
For Kansas begyndte det hele i 1920’erne, da den fynske forretningsmand Poul Larsen begyndte at producere arbejdstøj på en lille systue i Odense. I 1930’erne tog han til Kansas City i USA for at besøge sin søster, og med sig hjem i kufferten havde han det helt nye og slidstærke denimstof, som man endnu ikke kendte til i Danmark. Her havde man hidtil brugt materialer som hør og bomuld til arbejdstøj, men holdbarheden og slidstyrken var begrænset.
 
Poul Larsen begyndte at designe de første tøjlinjer i denimstof, og i 1952 lancerede han dem under mærket Kansas. Salget steg støt i løbet af de næste to årtier, og Kansas blev hurtigt en af de førende producenter af arbejdstøj.
 
Både Kansas og Fristads er en del af den globale Kwintet-koncern, som i dag er Europas største leverandør af arbejdstøj.