Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Krisemøde i Pandora: Uenighed om økonomisk tilgodehavende

Pandora og investoren Kasi-Jesper er dybt uenige om hans økonomiske tilgodehavende. Forskel i vurderinger: 650 mio. kr.
Pandora og investoren Kasi-Jesper er dybt uenige om hans økonomiske tilgodehavende. Forskel i vurderinger: 650 mio. kr.

Den haltende vækst i den tidligere børskomet Pandora har indtil videre været en dyr fornøjelse for den sportsglade erhvervsmand Jesper Nielsen. Fra at have mere end en halv milliard til gode for under et år siden, vurderer Pandora nu, at den tidligere direktør kun har godt 50 mio. kr. til gode. Det skriver epn.dk. 



Den udregning er Jesper Nielsen dog lodret uenig i, og han mener at have mindst 700 mio. kr. til rådighed.

Parterne skal mødes til krisemøde d. 20. i denne måned, men allerede på forhånd beskylder Jesper Nielsen Pandora for urent trav.



"Siden jeg havde 518 mio. kr. til gode, har Pandora afleveret et regnskab med vækst, og så forsøger de at bilde folk ind, at mit tilgodehavende er faldet med 90 pct. Jeg er ligeglad med, om de sminker deres bundlinje ved at fjerne min udbetaling, men de kommer til at betale. Og med min mest konservative lommeregner har jeg 700 mio. kr. til gode. Og det er altså uden vækst fremover," siger Jesper Nielsen.

Torsdag kunne Morgenavisen Jyllands-Posten afsløre, hvordan Jesper Nielsens tilgodehavende hos Pandora ifølge en erfaren og uafhængig revisor reelt er den eneste værdi, der er tilbage i hans koncern, til trods for at han så sent som i efteråret 2010 fik udbetalt 385 mio. kr., da smykkeselskabet Pandora og ejerne i form af kapitalfonden Axcel købte hans 49 pct. af aktierne i virksomheden Pandora Jewelry Central Western Europe, der blandt andet dækker over Jesper Nielsens gamle distributionsrettigheder i Tyskland. 

Det var netop det tyske marked, hvorigennem Jesper Nielsen skabte en voldsom vækstmotor som distributør for Pandora via sit private firma, Kasi.

Siden har Jesper Nielsen dog brugt mange penge på et stort sponsorat i fodboldklubben Brøndby, ligesom han har skudt over 40 mio. kr. i håndboldklubben AG København.



"Firmaet er både godt og solidt med en kæmpe indtjening, som jeg selv har bygget op fra ingenting. Nu forsøger de så at bilde omverdenen ind, at det stort set er værdiløst. Det er snyd og humbug, men der ligger en fast formel, som jeg holder mig til. Og den siger altså, at jeg minimum har 700 mio. kr. til gode," siger Jesper Nielsen, der forleden skød gang i et større salg af anparter i den fremadstormende håndboldklub AG København med henblik på at sælge andele for 60-70 mio. kr. og dermed skaffe penge i kassen til at finansiere en helt ny hal.

Jesper Nielsens tilgodehavende i Pandora kom for alvor under pres i forbindelse med selskabets overraskende nedjustering i august sidste år. Ved samme lejlighed fratrådte daværende direktør Mikkel Vendelin Olsen, og selskabets aktiekurs raslede ned. Få måneder forinden havde selskabet ellers opjusteret sine forventninger til 2011, og skuffelsen blandt investorerne var derfor enorm.



Seneste regnskab fra selskabet Pandora Jewelry Central Western Europe, der er et datterselskab af Pandora, viste ved seneste regnskabsår i 2010 en omsætning på 963 mio. kr., men et stort underskud på knap 76 mio. kr. på bundlinjen. Underskuddet skyldtes dog primært store nedskrivninger, og ifølge de beregninger, Pandora har fremlagt, skal Jesper Nielsens tilgodehavende udregnes ud fra resultatet før renter og afskrivninger, der i 2010 var godt halvanden milliard.

Kilde: Epn.dk
Billeder: Business.dk