Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Leder: FashionForum.dk har løftet modebranchen

FashionForum.dk bringer her den sidste leder (i denne omgang) fra chefredaktør Carla Christine Bruus Strube.
FashionForum.dk bringer her den sidste leder (i denne omgang) fra chefredaktør Carla Christine Bruus Strube.

FashionForum.dk bringer her den sidste leder (i denne omgang) fra chefredaktør Carla Christine Bruus Strube. 

Da vi startede FashionForum.dk for to år siden, var det en med en klar mission for øje: FashionForum.dk skulle samle modebranchen og vise de tydelige broer mellem branchens mange underbrancher og gøre det åbenlyst, hvad der sker i de forskellige lejre: På øverste ledelsesniveau, hos designerne, i PR-husene, med forskningen, i CSR- og HR-afdelingerne, i butikkerne, på messerne, på museerne og så videre.

Vi ville have branchens fagfolk – jer – til at dele jeres viden, og vores vision var, at vi herigennem kunne skabe en stærkere modebranche. En branche, der er sig sit eget værd bevidst og kender sine egne nuancer og dybde for på den måde at brande sig med en stærk og samlet identitet udadtil. For vores branche er kompleks, innovativ, kunstnerisk og hardcore – og det bør alle, der arbejder i den vide. For har jeg ikke ret i, at når man ved dét, så ranker man ryggen endnu mere, når man går på arbejde og gør det, man gør, endnu bedre?

Jeg er stolt. Både af FashionForum.dk og af modebranchen. For jeg synes, vi er lykkedes. De helt store, mellemstore og små virksomheder deler deres erfaringer og fagspecifikke viden på vores sider, og det har skabt en større åbenhed i branchen. Og jeg tror på, at denne videndeling har været med til at give branchen et løft og det tættere sammenhold, vi håbede på.

Som chefredaktør har det været en fantastisk oplevelse at være med til at starte og udvikle FashionForum.dk og følge branchen på allertætteste hold. Det har været en gave og en skøn udfordring at have et arbejde, hvor jeg den ene dag var på Christiansborg til en politisk konference, den anden i Udenrigsministeriet til en debat om eksport, den tredje dag på en designskole, eller på virksomhedsbesøg, af sted på en messe eller til et møde om CSR og miljø eller til et interview med en designer – alt i mens årsregnskaber, meldinger om butiksåbninger, nye brands og kollektioner tikkede ind på redaktionen.

Til dem der i sin tid var skeptiske, kan jeg med høj stemme sige: Vi gjorde det – og FashionForum.dk bliver ved med at gøre det! Vores stadigt stigende læsertal har fra starten vist os, at vi er på rette vej, og vores godt 5000 fans på Facebook gør det samme, når de dagligt kommenterer på artikler eller debatterer aktuelle emner i modebranchen.

Faste læsere af FashionForum.dk vil vide, at vi i de sidste måneder har forsøgt at rejse penge til FashionForum.dks fortsatte virke. Det er delvist lykkedes, men ikke uden at vi – i hvert fald for en tid – reducerer bemandingen på redaktionen. Det betyder, at jeg stopper som chefredaktør og ansvaret for sitet overlades til min dygtige kollega, nuværende erhvervsredaktør Naja Helene Hertzum, der vil klø på for, at I fortsat kan få alle branchens vigtige nyheder fra indland og udland hver dag – her på FashionForum.dk.

Så tak for nu – det har været fantastisk – og på gensyn!

Carla Christine Bruus Strube, chefredaktør