Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Pandora henter adm. direktør fra Deichmann

Den nye adm. direktør er et ubeskrevet blad i Danmark - men har stor international erfaring med detail.
Den nye adm. direktør er et ubeskrevet blad i Danmark - men har stor international erfaring med detail.

Der er gang i udskiftningen på ledelsesgangen i de danske C20-virksomheder. Pandoras bestyrelse har udpeget Björn Gulden som ny adm. direktør for Pandora. Han tiltræder den 1. marts 2012. Det skriver Børsen.dk.

”Bestyrelsen har vurderet en række højt kvalificerede internationale kandidater til stillingen som adm. direktør og har besluttet, at Björns enestående resultater og personlige kompetencer er ideelle for at kunne stå i spidsen for selskabets fremtidige udvikling og vækst,” skriver Pandora i en meddelelse til Københavns Fondsbørs.

Björn Gulden er 46 år og er født i Schweiz, men er i dag norsk statsborger.

“Jeg er meget glad for at få denne mulighed, og jeg ser frem til sammen med Pandora-organisationen at realisere den betydelige langsigtede værdi, som jeg vurderer, dette unikke selskab har,” siger Björn Gulden.

Björn Gulden er et ubeskrevet navn i dansk erhvervsliv, men kommer fra en stilling, hvor han har stor erfaring med detailsalg.
Björn Gulden er i øjeblikket Managing Director for Deichmann Group samt adm. direktør i detailkæden Rack Room Shoes og Off Broadway Shoes i USA.

Deichmann Group, der har hovedkontor i Essen i Tyskland, er i øjeblikket til stede i 25 lande med 3000 lokale butikker og beskæftiger ca. 30.000 medarbejdere med en omsætning på 4 mia. euro. Rack Room Shoes og Off Broadway Shoes har 450 butikker og en omsætning på 850 mio. dollar.

Inden da var han Senior Vice President for beklædning og accessories hos Adidas og var medlem af den ledelsesgruppe, der var med til at føre Adidas på børsen i 1995.

Pandoras bestyrelsesformand Allan Leighton karakteriserer Björn Gulden som en fremragende direktør.

”Han har imponeret mig med sin viden og mangeårige praktiske erfaring med detail- og grossistvirksomheder rundt omkring i verden. Det er en stor fornøjelse for os at byde ham velkommen til selskabet,” siger Allan Leighton.

Björn Gulden afløser Pandoras midlertidige direktør Marcello Bottoli, der vil offentliggøre Pandoras
2011-årsrapport den 21. februar 2012. Pandoras bestyrelse har udnævnt Marcello Bottoli som næstformand for Pandoras bestyrelse i en stilling han tiltræder pr. 1. marts 2012.

“Marcello gør det rigtig godt som midlertidig adm. direktør. Med ham som næstformand i bestyrelsen får vi mulighed for fremadrettet at udnytte hans viden og sikre kontinuitet og stabilitet i udmøntningen af selskabets igangværende strategiske evaluering,” siger Allan Leighton.

Kilde: Børsen.dk