Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Shopping skal seksdobles i Billund Lufthavn

En stor ombygning af Billund Lufthavn skal resultere i flere brugte penge på shopping fra den voksende passagerstrøm
En stor ombygning af Billund Lufthavn skal resultere i flere brugte penge på shopping fra den voksende passagerstrøm

En større ombygning er i gang i Billund Lufthavn hvor der flyttes rundt og bygges nyt. Jagten på passagerernes penge sættes dermed i gang med et samlet løft af lufthavnen, der inkluderer alt fra nyt toldfrit område, nye restauranter, fashion-område og godt dansk design.
 
”I dag har vi ikke et stort toldfrit salg, og det går vi efter. Vi rykker derfor security nedenunder, og skaber en walk-through toldfri butik, som passagerne skal igennem,” fortæller Jan Hessellund, retail manager i Billund Lufthavn til FashionForum.dk.
 
På den måde samles alle butikkerne i et samlet butiksområde, der ligger i det der på lufthavnssprog hedder air-side – hvilket grundlæggende betyder, at der først kan shoppes efter check-in og security er overstået. Det styrker blandt andet passagernes købelyst, viser en undersøgelse fra både Gatwick og Heathrow lufthavnene i England.
 
”Vores specialbutiksområde, hvor vi i dag har blandt andet Pieces, tasker, punge, souvenirs, Georg Jensen, Spinning Jewellery, danske ure og Lego ligger lidt afsides. Med ombygningen kommer man nu ind i et stort butikstorv efter den toldfrie butik, og et af de store områder bliver fashion. Jeg kan ikke løfte sløret for alle planerne, men vi satser på at holde os til én leverandør der kan levere et stærkt koncept,” siger Jan Hessellund, og fortæller videre, at butikstorvet kommer til at ligne et centertorv, som passagererne kender det.
 
”Det bliver et helt nyt artikelområde. Fashion står generelt højt i lufthavne, og nu skal vi prøve at se, om vi kan få vores andel. Dansk design bliver et andet område med ure, smykker og homeware.”
 
”Derudover kommer der et stort fokus på solbriller, som bliver meget større end hvad vi har i dag. Det kommer til at ligge i forbindelse med parfumeområdet, og der har vi taget inspiration fra lufthavnen i Bristol, der har haft stor succes med dette,” forklarer retail manageren.
 
Spørger man ind til forventninger i Billund Lufthavn er Jan Hessellund klar – for en klar vækst er at forvente, mener han.
 
”Vores forventninger er, at vi med alt det her specialbutikshandel kan hæve salget med noget der minder om seks gange det, vi sælger nu. Det handler blandt andet om bedre brands. Pt. har vi en kundestrøm på 1,35 mio. passagerer om året, og vi bygger selvfølgelig også om, fordi vi fremadrettet vil være styrkede mod den vækst, vi forventer i passagerer,” uddyber Jan Hessellund.
 
Hele ombygningen står efter planen færdig omkring juni 2012, lige op til højsæsonen i sommerferien. Der åbnes dog løbende op for afdelingerne, eftersom de forskellige etaper bliver bygget færdigt.