Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Ebay svømmer mod strømmen og hopper offline

Trenden har gennem lang tid været, at offlinebutikker bevægede sig online, men nu mener det amerikanske onlineauktionshus Ebay.com, at tiden er inde til at bevæge sig den anden vej.
Trenden har gennem lang tid været, at offlinebutikker bevægede sig online, men nu mener det amerikanske onlineauktionshus Ebay.com, at tiden er inde til at bevæge sig den anden vej.

Trenden har gennem lang tid været, at offlinebutikker etablerede sig online, men nu mener det amerikanske onlineauktionshus Ebay.com, at tiden er inde til at bevæge sig den anden vej.

Ebay løfter nemlig i dag sløret for the Ebay Inspiration Shop, en serie på fem butiksvinduer på Park Avenue i New York. Vinduesudstillingerne vil være at finde i The Big Apple frem til midten af november og udnytter den mobilteknologi, Ebay har udviklet – varerne i vinduerne er nemlig mulige at indkøbe 24 timer i døgnet via mobiltelefonen.

Kunderne opfordres til at downloade Ebays app, scanne koderne på vinduernes facader og købe de udstillede varer med det samme. Og der er altså tale om nye, ubrugte varer til fast pris. Ebay gør nemlig lige nu alt, hvad de kan, for at understrege, at der faktisk er masser af varer på sitet, der ikke er hverken brugte eller først tilgængelige efter langstrakte budrunder. 

Ebay er meget mere end et auktionshus, en talskvinde fra huset fortæller ifølge WWD.com således, at 62 pct. af de udbudte varer på siden har faste priser og 70 pct. er nye produkter.

Ebay har nemlig gennemført en national amerikansk undersøgelse, der peger på, at knap halvdelen af de adspurgte kunder gerne vil kunne købe varerne med det samme, når de falder over noget, de kan lide. 46 pct. af de adspurgte bekræftede ligeledes, at de nyder at vinduesshoppe for at finde inspiration.

”Mobilteknologi udvisker grænserne mellem offline- og onlinedetailhandel for at kunne imødekomme disse behov,” siger Richelle Parham, der er salgsdirektør i eBay North America, til WWD.com.

”The Inspiration Shop viser i fysisk forstand, hvordan Ebay giver folk mulighed for at agere på deres shoppingtrang med det samme i dette nye handelsmiljø.”

Ebays mobilapplikationer er blevet downloadet tæt ved 50 millioner gange. Der foretages et køb hver eneste sekund via de mobile kanaler, fortæller virksomheden. Undersøgelser peger videre på, at 60 pct. af de modeinteresserede shoppingentusiaster i USA ejer en smartphone, sammenlignet med færre end 30 pct. af den samlede befolkning.

Ebay kunne i onsdags annoncere en indkomststigning i tredje kvartal på 13,6 pct. til  USD 490 mio. fra USD 432 mio. Set over en nimånedersperiode er indtjeningen steget godt en halv procent til USD 1,25 mia.