Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Event_Tekstiler og luksus fra 1700-tallet

”Tekstiler og luksus fra 1700-tallet” begynder den 8.-9. oktober 2011 i Den Gamle By i Aarhus, som har en af Danmarks største samlinger af tekstiler.
”Tekstiler og luksus fra 1700-tallet” begynder den 8.-9. oktober 2011 i Den Gamle By i Aarhus, som har en af Danmarks største samlinger af tekstiler.

Den Gamle By byder publikum velkommen til et kig ind i tidligere tiders påklædning. Fremvisningen ”Tekstiler og luksus fra 1700-tallet” begynder den  8.-9. oktober 2011 i Den Gamle By, som har en af Danmarks største samlinger af tekstiler.

Den Gamle By afholder årligt en række særlige arrangementer og temadage i løbet af året og det er museumsinspektør Tove Engelhardt Mathiassen selv, der med sin forkærlighed for 1700-tallets tekstilhåndværk og baggrund som vævelærer, der skal stå for fremvisningen. Den første fremvisning begynder kl. 11 i Møllesalen i Den Gamle By.  

Tove Engelhardt Mathiassen fortæller bl.a. om en adelsdames fornemme silkekjole fra 1770’erne, og en købmands fine tøj af rødt klæde fra omkring 1740.  

Dragt- og tekstilsamlingen i Den Gamle By er én af museets specialsamlinger med genstande helt tilbage fra 1700tallet. Samlingen indeholder omkring 19.000 dragter og dragttilbehør fordelt på mande-, børne- og kvindetøj. Det er en stor del af den danske kulturhistorie, samlingen rummer i det, tøj fra forskellige lag af befolkningen er repræsenteret. Alt fra vaskekonens hjemmesyede sommerkjole, til murerens arbejdstøj og oldfruens kittel fra hospitalet. Derudover er der også et stort udvalg af mere eksklusivt tøj. 

Arrangementet er gratis, når entréen til Den Gamle By er betalt. 

Den Gamle By


Viborgvej 2
8000 Aarhus C
Telefon: 86 12 31 88