Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Jean//Phillip designer Swakara-projekt for Kopenhagen Fur

Dette år er projektet fokuseret på de nye talenter; Jean//Phillip og Eliana Dimitrakopoulou er valgt som designere.
Dette år er projektet fokuseret på de nye talenter; Jean//Phillip og Eliana Dimitrakopoulou er valgt som designere.

Et af de årligt tilbagevendende projekter hos Kopenhagen Fur er Swakara-projektet, der giver to designere frie hænder til at arbejde med de eksklusive skind.

Sidste sæson var det etablerede designere som Anne Valerie Hash og Gaspard Yurkevich, der designede projektet – men i år er valget faldet på to unge talenter. Danske Jean-Phillip Dyeremose, designeren bag Jean//Phillip, samt det græske London-uddannede talent Eliana Dimitrakopoulou står derfor bag årets kollektioner. Og det er der en god grund til, forklarer Michael Holm, design- og produktchef hos Kopenhagen Fur, til FashionForum.dk.

”Jean-Phillips force er hans stil; det der meget lækre, stramme og samtidig utroligt afslappede. Vi har jo tidligere lavet noget med ham, og der synes jeg, at han havde en utroligt god fornemmelse for pels,” fortæller Michael Holm.

Og hvad angår græske Eliana Dimitrakopoulou, er hun udråbt til et af det helt store designtalenter.

”Hun er uddannet på London College of Fashion. Der bliver uddannet ca. 10.000 unge på kunstskoler i hele England om året, og af de 10.000 blev hun udvalgt som en ud af 28 til at repræsentere hele årgangen – med hendes pels. Og da vi tidligere også har arbejdet sammen med hende, var det utroligt nærliggende.”

Frie grænser er designerens drøm
Swakara-skindene stammer fra karakullam, der kommer fra Namibia. De er nogle af verdens mest eksklusive skind, da der kun produceres 300.000-400.000 af dem årligt. Til sammenligning sælges der 22 mio. minkskind om året – i Danmark alene.

For Jean-Phillip Dyeremose er det en interessant opgave – igen – at få lov til at arbejde med pels.

”Jeg synes, materialet kan mere end som så, og så er det spændende at få lov til at arbejde med det ubegrænset. I det her projekt er det kun min egen fantasi, der sætter grænserne, og det kan man som designer ikke sige nej til,” fortæller han, og peger på, at det er et kæmpe klap på skulderen for en ung designer som ham, at få lov til at deltage i projektet efter Gaspard Yurkevich – en designer Jean-Phillip Dyeremose altid selv har beundret meget.

Jean-Phillips kollektion kommer til at bestå af fire styles, så det bliver, som han kalder det, ”minimalt og eksklusivt” og indebærer to tasker, en stor couture trenchcoat og en blazer.

Signaturen bibeholdes
”Jeg kommer til at bruge lidt lynlåse, som er min signatur, men arbejder også med nogle nye teknikker, som fx laserblegning af pelsen. Jeg har derudover også fået hårstylisten og modisten Søren Bach ind over til at håndfarve pelsen,” siger han og fortæller videre, at pelsen også bliver blandet med lidt læder. For som han siger det:

”Det er trods alt til mænd, og jeg vil gerne tone det bare en lille smule ned.”

Projektet bruges til at vise, hvad de specielle Swakara-skind kan, og kommer derfor verden rundt, afslutter Michael Holm.

”Vi laver et ret lækkert katalog, med beskrivelserne af designerne, af swakara og hvad det kan bruges til. Derudover bliver projektet præsenteret på pelsmesser over hele verden i fx Hong Kong og Milano. Vi bruger det simpelthen til alt, der har noget med Swakara at gøre.”

Billeder: Gaspard Yurkevich, Swakara-pelse CFW AW11