Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

West Hollywood arbejder på at blive pels-fri

Et nyt lovforslag fra byrådet betyder, at der ikke må sælges pels i tøjbutikkerne i det luksuriøse distrikt.
Et nyt lovforslag fra byrådet betyder, at der ikke må sælges pels i tøjbutikkerne i det luksuriøse distrikt.

Kan man forestille sig luksuriøse shoppinggader som Melrose Avenue og Sunset Boulevard i Los Angeles med en række eksklusive butikker ...der ikke må sælge pels?

Ifølge en ny beslutning fra West Hollywoods byråd kan man godt. Byrådet har nemlig taget de første skridt i retning mod at indføre en lovgivning mod salg af tøj, hvor der indgår dyreskind med pels eller hår på.

Dermed bliver West Hollywood den første by i USA til at forbyde salg af pels i tøjbutikker. Forslaget er det seneste af en lang række forslag, der sigter mod dyrebeskyttelse i West Hollywood, der er kendt for en progressiv tilgang til dyrevelfærd.

”West Hollywoord har altid været en forkæmper for progressiv, medmenneskelig lovgivning. Vi er glade for, at dette første historiske skridt bliver taget i West Hollywood,” siger Shannon Keith, en af organisatorerne bag "Pels-frit West Hollywood", en interesseorganisation der arbejder for at gennemføre forslaget om at forbyde pelssalg.

Forslaget er kontroversielt, fordi området er kendt for sin luksusmode, og en lang række butikker vil derfor blive ramt af lovforslaget – fx Balenciaga, H Lorenzo, Alberta Ferretti, 3.1 Philip Lim og mange flere. En lang række af disse butikker har været meget højlydte om deres negativitet og mener, at forslaget går direkte imod bedre salg.

Ifølge en undersøgelse bestilt af ”The Fur Information Council of America”, en pelsindustri-gruppe der har base i West Hollywood, har 46 pct. af butikkerne i bydelen en eller anden form for pels i butikken. Gruppen anbefaler alternativer til lovforslaget, som fx mærkningsordninger, så man kan se, hvor pelsen stammer fra.

Men meget er dog stadig usikkert. Byrådet skal nemlig først gennem endnu en afstemning før forslaget er vedtaget. Forslaget dækker beklædning med pels fra blandt andet ræv, chinchilla, kanin, mink, sæl og bjørn samt får, men gælder ikke læder eller uldfibre. Forbuddet skal træde i kræft 30. juni næste år, hvilket byrådet mener, giver butikkerne mulighed for at sælge ud af de allerede forudbestiltte varer. En lang rækker butikker har markeret deres uenighed heri.