Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Navne

Azzaro får ny kreativ direktør

Det 44-år gamle modehus har fået nye kreativ direktør - et ukendt navn i branchen, der dog har meritter at trækker på.
Det 44-år gamle modehus har fået nye kreativ direktør - et ukendt navn i branchen, der dog har meritter at trækker på.

39-årige fransk-brazilianske Mathilde Castello Branco er netop udpeget som kreativ direktør for det 44 år gamle modehus Azzaro. Det skriver Women’s Wear Daily.

Fransk-brazilianeren er ikke det kendteste navn i branchen, men hendes meritter tæller både at arbejde tæt sammen med Alber Elbaz hos Lanvin (den stilling hun nu forlader) samt med Martin Margiela, dengang han huserede hos Hermés. Hendes debutkollektion bliver pre-fall 2012, mens forår2012 bliver designet af husets studio.

Hun efterfølger Vanessa Seward, der tidligere var assistent for husets grundlægger Loris Azzaro, som døde i 2003. Vanessa Seward fik genskabt et navn for Azzaro ved at genopdage nogle af husets mest ikoniske aftenkjoler, og meget ser ud til, at Mathilde Castello Branco også lader sig inspirere af fortiden. Således har hun været i arkiverne og set på flere tusind kjoler på sin iPad:

”Jeg så en masse sensualitet, meget glamour og en masse liv i kjolerne,” siger hun.

Azzaro er de sidste par år blevet udvidet med licenser med både herretøj og dufte, sidstnævnte produceret af Groupe Clarins. I 2006 blev virksomheden købt af et spansk investeringsselskab, hvis intention blandt andet var at brede brandet ud til også at omfatte lukrative kategorier som lædervarer, fodtøj og smykker. 
 
Azzaro har da netop også nu et stærkt momentum. Adm. direktør Nathalie Franson siger til Women’s Wear Daily, at virksomhedens salg er 35 pct. større ved udgangen af denne juli, sammenlignet med samme måned sidste år.

Mathilde Castello Branco er en udtalt fan af kjoler, og går selv med kjole “363 dage om året”. Hun er inspireret af perioder der fokuserer på taljen, som fx starten af 1900’erne og 50’erne. Hun nævner selv den afdøde skuespillerinde Romy Schneider som et ikon.

Azzaro blev dannet i 1967 og blev hurtigt kendt for sine glamourøse og kropsnære aftenkjoler, båret af blandt andre Claudia Cardinale, Raquel Welch og Sophia Loren. Nyere stjerner som Nicole Kidman og Penélope Cruz har båret Azzaro.


Azzaro har butikker i Paris og London og sælger sit tøj gennem wholesale til omkring 100 retailere, med Øst- og Vesteuropa og Mellemøsten som de tre vigtigste markeder. 


Billede: Azzaros grundlægger, Loris Azzaro.