Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

H&M afviser beskyldninger om giftigt tøj

Ny Greenpeace-rapport beskylder H&M og en række andre tøjgiganter for giftigt tøj - H&M afviser kritikken
Ny Greenpeace-rapport beskylder H&M og en række andre tøjgiganter for giftigt tøj - H&M afviser kritikken

H&M mener ikke, at man kan konkludere, at H&Ms tøj indeholder giftige stoffer. Forbrugerrådet mener stadig, at sagen er problematisk. Det skriver Business.dk.

Tidligere tirsdag udsendte Greenpeace en rapport om, at man havde fundet gift i 4 ud af 6 stykker tøj fra H&M. Nu svarer virksomheden på kritikken.

H&M mener ikke, at man ud fra Greenpeaces rapport kan konkludere, at der findes nonylphenol i tøjet fra H&M. De siger, at Greenpeaces niveau for, hvor mange kemikalier der må være i tøjet, er lavere end H&Ms eget niveau.

"Da niveauet af Nonylphenol Ethoxylat i testen er meget lavt, kan det ikke fastslås, at vores produkter indeholder Nonylphenol Ethoxylat," lyder det fra H&M.

Derudover mener H&M ikke, at Nonylphenol Ethoxylat i tøj er skadeligt for mennesker.

Hos Forbrugerrådet mener miljømedarbejder Claus Jørgensen ikke, at H&Ms svar afklarer, om de bruger kemikaliet eller ej. Han mener, at jo flere kemikalier, der bliver brugt, des flere bliver der også ophobet i naturen – uanset hvor små mængder der er i tøjet.

"Selv om målingerne er små, så kan der stadig ske forureninger. Hormonstoffer virker sammen, så selv ubetydelige mængder kan få en effekt, hvis de mikses sammen. Hvis de ophober sig i naturen, kan de møde andre hormonforstyrrende stoffer, og i sidste ende kan det betyde noget," fortæller Claus Jørgensen.

"Det er måske ikke et problem, når man har det i ét stykke tøj. Men når man laver flere tusinde stykker tøj, så kan det godt blive problematisk i længden," siger Claus Jørgensen fra Forbrugerrådet.

Kilde: Business.dk