Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Modeugens aktører: Dennis Lyngsø

Copenhagen Fashion Week SS12 står for døren, og det betyder travlhed for modebranchen.
Copenhagen Fashion Week SS12 står for døren, og det betyder travlhed for modebranchen.

Copenhagen Fashion Week SS12 står for døren, og det betyder travlhed for modebranchen. FashionForum.dk sætter i serien ”Modeugens aktører” fokus på en række forskellige mennesker, der på hver sin vis deltager i, oplever og står for modeugen.

Dennis Lyngsø er showdebutant under den forestående modeuge, og han har siden april arbejdet hårdt på at få enderne til at mødes, så alt er klar til den store dag. Som ny og upcoming designer skal modeugen bruges som platform, så brandet kan blive etableret stærkere.

Hvordan forbereder du dig til Copenhagen Fashion Week?

Forberedelserne til modeugen startede allerede tidligt i april, da jeg først kontaktede min PR-agent og indledte en strategi for mit brand. Derefter begyndte vi at samle et stærkt team bestående af koreograf, stylister, projektledere og assistenter. Kollektionen har taget meget af min tid, så det har været altafgørende for mig at planlægge og uddele ansvarsområder i forhold til showet, så mit hovedfokus kunne være rettet mod selve designet.

Hvordan deltager du i Copenhagen Fashion Week SS11?

Jeg deltager med mit debutshow på Rådhuset om fredagen. Og så arbejder jeg på at få udstillet nogle af mine showpieces rundt omkring i København.

Hvordan ser dine dage ud under selve modeugen?

Jeg kommer til at bruge dagene på de sidste forberedelser til mit eget show om fredagen, så det er nok begrænset, hvad jeg selv kommer til at opleve af modeugen denne sæson.
Dagene optil showet kommer til at være spækket med fittings, de allersidste rettelser på tøjet og sidste hånd på værket i forhold til styling og konceptet for showet.

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week?

Jeg forventer først og fremmest en rigtig travl uge for mig og mit team. Udover det tror jeg, at denne modeuge kommer til at puste nyt liv i det samlede danske modebillede. Der er mange nye navne på showprogrammet, og jeg glæder mig til at se, hvilke reaktioner det efterfølgende bringer. Personligt håber jeg, at mit debutshow vil hjælpe med til at få etableret mit mærke mere formelt i Danmark.

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?

At se flere mennesker bryde ud af deres kommercielle skal og turde skille sig mere ud i Københavns gader; kun fordi der er modeuge. Jeg ville ønske, det var modeuge hver uge! Der er en helt speciel stemning i branchen og i byen i de dage, som ikke kan beskrives med ord.

Har du nogle særlige rutiner eller ting du SKAL nå i forbindelse med modeugen?

Jeg plejer altid at se i hvert fald Jean//Philip-showet. Selvom jeg i år får ekstra travlt og på en anden måde, end jeg plejer, vil jeg gøre alt for at nå at se hans show.

Hvad betyder modeugen for dit brand?

I år betyder den særligt meget for mig, da jeg debuterer. At holde et show under modeugen er en fantastisk mulighed for at vise sin kollektionen som et samlet univers. Det er vigtigt for mig som designer, da jeg arbejder meget med stemninger ud fra en mere avantgarde tilgang til moden. Det kræver en visuel fortælling, som kun kan blive fortalt under modeugen. CFW tiltrækker desuden en masse international presse udover den danske, og for min virksomhed betyder det, at jeg kan få en langt større eksponering af mit brand.