Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kræftfremkaldende stoffer skjult i IC Companys tøj

I to år har tøjfirmaet IC Companys hemmeligholdt en række fund af både kræft- og allergifremkaldende stoffer.
I to år har tøjfirmaet IC Companys hemmeligholdt en række fund af både kræft- og allergifremkaldende stoffer.

I næsten to år har tøjfirmaet IC Companys hemmeligholdt en række fund af både kræft- og allergifremkaldende stoffer i flere af selskabets produkter. Det skriver Dagbladet Børsen.

Først for omkring en uge siden har selskabet oplyst Miljøstyrelsen om sagerne, selvom loven ellers foreskriver, at det skal ske hurtigst muligt.

Heller ikke selskabets kunder er blevet gjort opmærksom på fundene af de farlige stoffer, selv om IC Company har tilbagekaldt de pågældende varer fra butikkerne på det tidspunkt, da IC Companys selv blev opmærksom på problemerne.

Og der er tale om fund af alvorlige kemiske stoffer, forklarer kontorchef Lea Frimann Hansen fra Miljøstyrelsen.

"De stoffer, der er fundet, har man ud fra dyreforsøg kendskab til kan give kræft. De må slet ikke være i produkterne. Samtidig har IC Companys ikke advaret forbrugerne, som de skulle, når de har fundet de kræft- og allergifremkaldende stoffer," siger Lea Frimann Hansen.

Hos IC Companys beklager topchef Niels Mikkelsen sagen.

"Det er dybt beklageligt, at vi ikke til fulde har fulgt lovgivningen på det konkrete område og ikke tog fat på Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen. Vi har reageret meget kraftigt internt ved at understrege, at reglerne skal overholdes. Der er blevet talt med meget store bogstaver, men ingen medarbejdere er blevet fyret, siger Niels Mikkelsen

Kilde: Dagbladet Børsen