Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Fusion: Designskolen, Arkitektskolen og Konservatorskolen

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering er det nye navn på Danmarks nye kreative, videregående uddannelsesinstitution.
Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering er det nye navn på Danmarks nye kreative, videregående uddannelsesinstitution.

Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering er det nye navn på Danmarks nye kreative, videregående uddannelsesinstitution, der fusionerer Danmarks Designskole, Kunstakademiets Arkitektskole og Kunstakademiets Konservatorskole.

”Vi har set frem til fusionen med stor glæde, en anelse frustration og en masse forventninger.Og nu er fusionen heldigvis en realitet”, udtaler skolernes nuværende rektorer: Anne-Louise Sommer (Designskolen), Sven Felding (Arkitektskolen) og René Larsen (Konservatorskolen) i en pressemeddelelse, og fortsætter: 

”Den nye institution rummer et kæmpe potentiale for vores uddannelser og forskning – og vi
glæder os til at arbejde videre på vores fælles projekt, så vi kan skabe bæredygtige miljøer for vores unikke uddannelser. Vores rolle har været at lede skolerne trygt hen til fusionen, og nu ser vi frem til at få nedsat en bestyrelse, der kan være med til at tegne rammerne for vores fusionerede institution”.

Som noget nyt skal den fusionerede institution ledes af en bestyrelse bestående af 13 medlemmer. Heraf er syv repræsentanter for branche og erhverv, seks er udvalgt af Kulturministeriet og én af Statens Kunstråd. De i alt syv er: Johannes Due, Mette Kynne Frandsen, Anders Byriel, Jesper Stub Johnsen, Karen Mosbech og Anne-Louise Sommer),  mens seks er repræsentanter for, og vælges af, de tre skolers medarbejdere og studerende. Den første vigtigste opgave for bestyrelsen bliver at finde og ansætte skolens nye rektor.

Torsdag den 26. maj 2011 vedtog Folketinget endeligt loven om fusionen, der formelt trådte i kraft 2. juni 2011. Fusionen af Kunstakademiets Arkitektskole og Danmarks Designskole har været forberedt hen over de seneste år, og fra 2011 er Kunstakademiets Konservatorskole kommet med i forberedelserne til fusionen, der udspringer af en bredt vedtagetuddannelsesaftale.

Skolerne er samlet på Phillip de Langes Allé i København.