Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Fyrede tekstilarbejdere udfordrer Triumph

20 fyrede thailandske tekstilarbejderes nye undertøjslinje findes nu i Danmark.
20 fyrede thailandske tekstilarbejderes nye undertøjslinje findes nu i Danmark.

Dansk hjemmeside markedsfører nu undertøj lavet af thailandske syersker, der for to år siden blev fyret fra Triumph-fabrikkerne. Det skriver Nyhedsbrevet 3F.

Til under halv pris af ”ægte” Triumph-undertøj kan man nu købe Try Arm-undertøj på en dansk hjemmeside.

Try Arm-undertøjet er lavet af 20 tekstilarbejdere, der i 2009 blev fyret fra Triumph-fabrikkerne i Thailand. Tekstilarbejderne fik året efter 10.000 kroner af 3F-klubben på Royal Copenhagen som hjælp til at starte egen virksomhed, efter at de var blevet fyret.

Rent Tøj
Det er internetvirksomheden Rent Tøj, der nu sælger undertøjet i Danmark. Indehaver Margit Kjeldgaard synes, kvinderne bærer på en god Fair Trade-historie om at kunne klare sig selv og om at indføre demokrati i produktionen.
Evnerne har de stadig

"En stor virksomhed som Triumph kan tage brødet ud af munden på folk. Men de kan ikke fjerne deres evner. Det er rigtig smukt, at kvinderne prøver kræfter med det her," siger Margit Kjeldgaard.

Hendes datter var tidligere på året i Thailand for at bese Try Arm-fabrikken, og der blev sagt god for indkøb og start af salg i Danmark.

"De er priskonkurrencedygtige. Men de har helt klart meget at lære på markedsføringsdelen," siger Margit Kjeldgaard.

Godt, at det kører
Tillidsrepræsentant Hanne Jørgensen var én af fem 3F’ere fra Royal Copenhagen, der i januar 2010 mødte de fyrede tekstilarbejdere i Thailand. Det skete foran landets Arbejdsministerium, som var med til at sørge for en bygning, hvor kvinderne kunne sy undertøjet i.

Hanne Jørgensen er glad for at høre, at det tilsyneladende kører godt for de fyrede kvinder.

"Det kan godt være, jeg nu skal købe noget undertøj, for sagen er værd at støtte. Vi købte det dernede til os selv og forærede også noget til kollegerne," siger Hanne Jørgensen.