Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Minkbranchen takker bankerne

Bankernes tøven over for minkbranchen, har tvunget avlerne til økonomisk ansvarlighed, mener direktør.
Bankernes tøven over for minkbranchen, har tvunget avlerne til økonomisk ansvarlighed, mener direktør.

Adm. direktør i Kopenhagen Fur, Torben Nielsen lader sig forstå, at der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget. Sådan lyder ordsproget i hvert fald. Men tilsyneladende gælder denne sætning også for minkbranchen," skriver landbrugsavisen.dk

For nok er den finansielle sektor skeptisk over for branchen, ja landbruget i det hele taget. Men den usikkerhed betyder, at i hvert fald minkbranchen har haft mulighed for at konsolidere sig.

I sin beretning på pelsdyravlernes generalforsamling i dag, påpeger Torben Nielsen:

"Vi skal ikke takke bankerne for, at de generelt har været meget forsigtige med at finansiere branchen, men det har måske alligevel ikke været så ringe, fordi vi som branche derfor har været tvunget til at agere økonomisk forsvarligt. Det vil sige, vi har hele tiden været tvunget til at sikre en god løbende indtjening, fordi vi ikke som andre har kunnet belåne konjunkturgevinsterne på jord og bygninger,"

Direktøren undrer sig samtidig over, at bankerne ikke er mere positive over for en branche, der gennem de seneste 15 år har haft den suverænt bedste indtjening i landbruget.Generalforsamlingen afholdes i Herning.

Kilde: Landbrugsavisen.dk