Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

DANSK Fashion Awards - nu med jury

De nominerede udvælges for første gang af en jury – og ikke af de brede masser.
De nominerede udvælges for første gang af en jury – og ikke af de brede masser.

Når DANSK Fashion Awards uddeles for fjerde gang til juni, er det for første gang en jury – og ikke de brede masser – der udvælger de nominerede. Således står ti centrale danske modepersonligheder for at vælge mellem fem og ti kandidater i hver kategori. Hvem af disse, der skal løbe med den endelige sejr, er op til et endnu ikke offentliggjort panel af dommere.

Højere kvalitetsniveau
"Grunden til, at vi har valgt at nedsætte en jury i år, er for at sikre et højere kvalitetsniveau i forhold til udvælgelsesprocessen af de kandidater, der indstilles," siger Kim Grenaa, som er medejer af og kreativ direktør i trendbureauet GrenaaBuchard og for DANSK Magazine.

Juryen består af  blandt andet af Christian Maibom, der er adm. direktør for messen Gallery, Eva Kruse, adm. direktør i DAFI, modejournalist og redaktionschef på magasinet Cover Chris Pedersen, Ulla Skjødt, der er trendchef i Dansk Mode & Textil og Uffe Buchard, direktør for GrenaaBuchard.

Din stemme tæller stadig
Men helt almindelige mennesker med interesse for mode kan stadig påvirke den endelige afgørelse, når juryen har foretaget første udvælgelse, forklarer Kim Grenaa til FashionForum.dk:

"Efterfølgende gør vi det muligt for alle modeinteresserede at stemme på deres favoritter inden for de 16 kategorier. På den måde sikrer vi både en professionel udvælgelse af kandidaterne samt en demokratisk afstemning, hvor alle får mulighed for at sætte kryds ved netop deres favoritter.”

Kompetente dommere fra ind- og udland
De tre kandidater i hver kategori med flest stemmer bliver herefter de nominerede til den endelige udvælgelse.

”Når de nominerede er fundet vil et kompetent dommerpanel bestående af modeeksperter fra ind- og udland udvælge vinderen i hver kategori," slutter Kim Grenaa.

Du kan fra den 1. april og to uger frem afgive din stemme og læse mere om prisuddelingen på danskfashionawards.com – det gjorde flere end 100.000 sidste år.

Selve prisoverrækkelsen i de 16 kategorier foregår ved et gallashow den 1. juni.