Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Kreativt fællesskab på fabrikken

Et nyt virksomhedsfællesskab skal være Københavns nye designvartegn på Amager.
Et nyt virksomhedsfællesskab skal være Københavns nye designvartegn på Amager.

Designbranchens svar på Klondyke – et stenkast fra Københavns metro. Lyder det tiltrækkende?

Med 20.500 kvadratmeter til rådighed i et gammelt industriområde, der suppleres med nye faciliteter, håber konsulenterne i OeO at skabe et stort designfællesskab for små- og mellemstore kreative produktionsvirksomheder, der savner plads til udfoldelse.

Stedet kommer til at dele navn med tressernes nok største kunstnerfællesskab, Andy Warhols studie på Manhattan: The Factory, og det er ikke helt tilfældigt, at valget faldt på det navn.

”Vi vil lave et designvartegn, der kan afspejle den kreative destination, København er,” siger Thomas Lykke, der er kreativ direktør og partner i konsulenthuset OeO.

Et optimeret areal
Det er C. W. Obel Ejendomme, der ejer bygningerne ved Amager Strandvej/Amagerbanen i København. OeO er visionære tovholdere på projektet og Tetris A/S står for udviklingen af området. 

”De kommende lejere får et optimeret areal, hvor de både kan have showroom, administration og pluklager,” supplerer adm. direktør – og den anden partner – i OeO, Anne-Marie Buemann.

Hun forklarer, at lejemålene – der starter fra ca. 430 kvadratmeter, primært er tænkt til kreative produktionsvirksomheder indenfor design og mode.

”Vi henvender os til virksomheder med internationaliserings- og vækstplaner, som ser muligheder i at være en del af et kreativt værdifællesskab, og som ønsker at optimere deres faciliteter, logistik og infrastruktur."

Et skær af innovation
OeO stod også for de første visionsplaner for Kødbyen, og The Factory har lidt samme skær af innovation. Lejemålene er ganske specielle, fordi området kommer til at bestå af eksisterende, gamle og temmelig klassiske industribygninger, iblandet nyt byggeri. En strategi, der giver mulighed for, at selv de mindste af virksomhederne kan få egen indgang og egen identitet.

”Det har en enormt identitetsforstærkende effekt ikke at have virksomhed i en baggård eller på tredje sal i en lejlighed. Du får domicileffekten – bare billigere,” siger Thomas Lykke.

Tæt på alting
Og huslejen er da også noget billigere på Amager end i centrum – men du er også længere væk fra…alting, kunne man tilføje?

”Området er virkelig godt tænkt, rent logistisk. Vi er tæt på centrum, metroen kører fem minutter derfra, vi er tæt på lufthavnen og på Malmø,” siger Thomas Lykke, og Anne-Marie Buemann indskyder:

”Det kunne jo være ideelt for mange sydsvenske virksomheder også – de føler sig alligevel på mange måder tættere forbundet med København end med Stockholm,” siger hun, inden partneren slutter:

”Sammen er vi stærkere.”

De første virksomheder flytter ind på The Factory om ca. et halvt år. Kontakt OeO for nærmere information.