Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Dansk samarbejde om bæredygtig database

Tre vigtige danske modespillere er gået sammen om at skabe en database over bæredygtige tekstiler.
Tre vigtige danske modespillere er gået sammen om at skabe en database over bæredygtige tekstiler.

Savner du en omfattende oversigt over bæredygtige materialer? Med Materialbase.dk har KEA og Centre for Responsible Design i samarbejde med Dansk Mode & Textil givet modestuderende såvel som designere en hjælpende hånd på vejen mod bæredygtighed.

Materialebasen har internationale ambitioner og kan forhåbentligt gøre bæredygtighed til et lettere valg for designerne. Skaberne af siden håber i hvert fald, at databasen kan bidrage til større gennemsigtighed og mere samarbejde i modebranchen.

Materialebasen er baseret på principperne fra FN’s Global Compact og materialerne på siden lever op til ISO 26000-standarderne for såkaldt good governance – altså en række retningslinjer for, hvordan man varetager bæredygtig virksomhed.

I databasen kan man finde uddybende oplysninger om tekstilerne, hvor de kan købes, men også hvordan man som tekstilproducent kan få sine stoffer certificeret.

Siden er endnu i sin opstartsfase, men når den er fuldt udbygget, kan man søge en tekstilproducent inden for en række meget specifikke kriterier – fx en producent af genbrugt, bio-syntetisk piqué fra Afrika, der er velegnet til undertøj.

Se mere på materialbase.dk

Følg med på FashionForum.dk i dag for yderligere information om databasen.

Foto: Materialbase.dk