Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

IC Companys: Uundgåeligt at priserne stiger

IC Companys-direktør Niels Mikkelsen lufter muligheden for dyrere designertøj.
IC Companys-direktør Niels Mikkelsen lufter muligheden for dyrere designertøj.

Efter flere sæsoner med lavere produktionspriser, er både udgifter til benzin og metervarer steget. Og adm. direktør i IC Companys  Niels Mikkelsen er ikke blind for konsekvenserne:

”Visse af vores produkter får højere priser. Det er uundgåeligt,” siger han men tilføjer, at koncernen faktisk også forventer at sænke prisen på andre varer. Og helt overordnet peger han på, at for eksklusive brands kommer prisstigningerne ikke til at have betydning for salget.

”Når man har at gøre med en hvid t-shirt uden mærke i nakken, er det klart at en prisstigning har betydning. Men taler man om en designerkjole fra By Malene Birger, gør 100 kr. ikke den store forskel,” siger han og forklarer videre, at man godt kan skrue på prisen på de mere eksklusive varer. Det samme gør sig gældende for hightech Goretexjakker fra Peak Performance.

Men netop som en del af den store ’restrukturalisering’, IC Companys gennemgår for øjeblikket skal hver enkelt prismærke gennemgås.

”Vi arbejder hårdt på priserne, produkt for produkt,” forklarer han og slutter med at nævne, at netop stigende bomuldspriser etc. betyder, at man må være proaktiv:

”Vi er i et aggressivt miljø nu, og det må vi agere på.”