Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Klage fra Dansk Pelsdyrsforening afvist

Pelsdyravlerne har klaget over 'Operation X's fremstilling af avl, men Pressenævnet afviser klagen.
Pelsdyravlerne har klaget over 'Operation X's fremstilling af avl, men Pressenævnet afviser klagen.

Pressenævnet afviser Dansk Pelsdyrsforenings klage over ‘Operation X’s brug af optagelser fra minkfarme i en udsendelse i august i år. Det skriver politiken.dk. Foreningen mener, at billederne blev brugt, så seerne kunne tro, at problemet med mishandling af pelsdyr er større, end det faktisk er.

Men Pressenævnet mener, at oplysningerne i tilknytning til billederne er korrekte, og at det fremgår af udsendelsen, at billederne kun beskriver særligt alvorlige tilfælde. Også andre klagepunkter fra Dansk Pelsdyrforening over faktuelle fejl afvises af Pressenævnet.

Udsendelsen i august var en opfølgning på ‘Operation X’ fra efteråret 2009, hvor forholdene for danske pelsdyr blev fremstillet som stærk kritisable.

Kritikken byggede især på hemmelige optagelser fra pelsdyrfarme, som dyreretsforeningen Anima gav til TV 2. Det var nogle af de optagelser, ‘Operation X’ genbrugte i august i år.
Pressenævnet siger i sin kendelse, at det har tillagt det betydning, at Pelsdyrforeningen ikke klagede over udsendelsen fra sidste år. I stedet valgte Dansk Pelsdyrforening at indrykke store annoncer i dagbladene for at gendrive kritikken. 

Pressenævnet uddeler en mildere form for kritik, nemlig en beklagelse, over to forhold i ‘Operation X’s udsendelse. Men det er altså ikke alvorligt nok til kritik eller til at sige, at TV 2 ikke har overholdt god presseskik.

Kilde: Politiken.dk