Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Article_Tøjmiliardær køber indiske skjorteaktier

I al ubemærkethed er Bestseller-ejeren Anders Holch-Povlsen blevet storaktionær i Indiens største skjortefabrik, skriver Børsen.
I al ubemærkethed er Bestseller-ejeren Anders Holch-Povlsen blevet storaktionær i Indiens største skjortefabrik, skriver Børsen.

Selskabet har tidligere fortalt, at det ser et stort potentiale i det folkelige land.

Investeringsrusen hos en af Danmarks rigeste mænd, Bestseller-ejeren Anders Holch Povlsen, er tilsyneladende uden ende. I al ubemærkethed er tøjmilliardæren blevet storaktionær i Indiens største skjorteproducent, det børsnoterede Bombay Rayon Fashions Ltd. Her har han købt aktier for omkring 350 mio. kr., og derved ejer han godt 17 pct. af virksomheden, som har over 32.000 ansatte fordelt på 32 fabrikker.
Aktieposten blev erhvervet sidste år gennem et hollandsk selskab, men den er først nu kommet frem i offentligheden. Anders Holch Povlsen har netop aflagt koncernregnskab for sit største investeringsselskab, Aktieselskabet af 1.8 2004, for første gang. Det hollandske selskab er datterselskab til det investeringsselskab.

Finansiel investering
Ifølge Lise Kaae Løvbjerg, økonomidirektør i Bestseller, er investeringerne udelukkende finansielle.

»Opkøbet af aktier i det børsnoterede selskab Bombay Rayon Fashion Ltd. er foretaget som en finansiel investering. Vi har foretaget denne investering, idet vi har en forventning om, at dette vil give et tilfredsstillende afkast af vores midler, « skriver hun i en mail.

Det er ikke den første finansielle investering, som Anders Holch Povlsen har kastet koncern-millioner efter. I oktober kunne Børsen skrive om, at direktøren på kun fem måneder tjente over 200 mio. kr. på investering i den britiske internetbutik Asos, som han nu har værdier i for over 900 mio. kr. Det nyaflagte regnskab viser samtidig, at tøjmilliardæren i 2009/2010 har brugt over 2 mia. kr. på at købe finansielle anlægsaktiver. En andel af de penge er ifølge Lise Kaae Løvbjerg brugt på, da den forrige topdirektør Troels Holch Povlsen lod Bestseller-imperiet gå i arv til sønnen Anders Holch Povlsen. Anders Holch Povlsen købte dengang sin far ud af Bestseller ved at købe aktier af sin far.

»Som bekendt blev generationsskiftet af Bestseller-koncernen færdiggjort i august 2009. Dette skete ved, at Aktieselskabet af 1.8 2004 erhvervede aktier fra Aktieselskabet af 9.9 1949,« skriver hun i mailen.

Dagbladet Børsen ville gerne have haft et uddybet svar fra Anders Holch Povlsen om, hvorvidt investeringen i indiske skjorter er et led i Bestsellers planer om at ekspandere i Indien. Bestseller- medarbejdere har tidligere været ude og proklamere ambitiøse ekspansionsplaner i blandt andet Indien.

»Vero Moda ser potentiale i lande som Italien, Indien og Canada. Vi ser frem til at åbne butikker i de pågældende lande,« sagde Lisbeth Holm Højgaard i februar til Morgenavisen Jyllands-Posten.

På rejse i Indien
I skrivende stund er Anders Holch Povlsen dog på rejse i Indien, og Lise Kaae Løvbjerg har ikke ønsket at svare på spørgsmålet.
Ole Schmidt, globaliseringschef i Dansk Erhverv, mener, at der kan være fordele ved at investere i en produktionsvirksomhed i Indien. Især hvis Bestseller i længden vil bruge virksomheden til produktion, når de ekspanderer i Indien.

»Det giver nogle andre muligheder, men også nogle andre risici. Hvis du selv er medejer i en fabrik, så har du en helt anden adgang til selv at styre produktionen. Det giver kontrol og mulighed for at øge hastigheden,« siger han.

Kilde: Børsen