Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Nike deler gratis grønt værktøj med branchen

Efter syv år i støbeskeen kan Nikes Environmental Apparel Design Tool nu bruges gratis af alle!
Efter syv år i støbeskeen kan Nikes Environmental Apparel Design Tool nu bruges gratis af alle!

Seks millioner dollar. Så enorm en investering ligger til grund for det nye Environmental Apparal Design Tool fra amerikanske Nike. Værktøjet er et open source software (hvilket i korte træk betyder, at alle computerkyndige kan tilføje til programmet, red.), der skal hjælpe virksomheder til at gøre så lidt skade på miljøet som muligt. Værktøjet har været syv år undervejs og er baseret på Nikes Considered Design Index. Nu kan alle få – gratis – glæde af miljøværktøjet.

”Ved at frigive softwaren, ønsker vi at andre kan forbedre det, og vi håber at inspirere til yderligere samarbejder for at højne industriens globale standarder, samtidig med at vi ønsker at opfordre hele branchen til at inkorporere bæredygtige designpraksisser og dermed give kunden flere muligheder for at kunne købe bæredygtige produkter,” siger Hannah Jones, der er vicepræsident for Nike Sustainable Business and Innovation, til Ecotextile News.

Ifølge hende gør værktøjet det mere simpelt for virksomhederne at træffe de mest bæredygtige valg helt fra begyndelsen af produktprocessen.

”Gennem de seneste fire år har det (værktøjet, red.) vist sig uvurderligt hos Nike og har hjulpet os med at skabe produkter med en langt højere standard, når det gælder bæredygtigt design,” fortsætter Nike-vicepræsidenten.

I fjor fordoblede Nike deres brug af genbrugt polyester og sparede således, hvad der svarer til 82 mio. plastikflasker fra at havne på lossepladsen.

Hos det britiske stormagasin Marks & Spencer har man i flere år arbejdet tæt sammen med Nike om miljøspørgsmål, og her glæder man sig over at værktøjet nu gøres offentligt tilgængeligt.

”Nike-værktøjet vil kunne hjælpe en række beklædningsvirksomheder og retailere med at skabe mere bæredygtige produkter. Vi er stærke tilhængere af vidensdeling, for det vil hjælpe os med at gå en mere bæredygtig fremtid i møde langt hurtigere,” siger Mike Barry, der er chef for bæredygtighed hos Marks & Spencer.
 
Du finder The Environmental Apparel Design Tool her