Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Syv skarpe til Alexander Peitersen

De inspirerer os og får os til at stræbe lidt højere. Q&A med Reputation-CEO Alexander Peitersen.
De inspirerer os og får os til at stræbe lidt højere. Q&A med Reputation-CEO Alexander Peitersen.

Hvor og hvornår tænker du bedst?
Absolut bedst om morgenen, mens nattens drømme stadig er klare. Men ellers i selskab med skarpe hjerner, hvor 1+1 bliver til 6578!

Hvornår er du sidst stødt på en rigtig god ide – og hvad var det?
Mit privilegium er, at jeg støder på mange af slagsen. Både store og små. Min bror Nicolais ide om en onlinebørs, hvor alle NGO’er og menige folk kan samle deres vurdering af verdens virksomheder er en stor ide – fra den traditionelle pengebørs til en idebørs, hvor de bedste ideer og initiativer har den højeste kurs.

Hvilke egenskaber er vigtigst hos en dygtig leder?
En brændende vision, et klart overblik over hverdagens mudder, at kunne skære laserskarpt igennem vanetænkning samt evnen til at kaste folk ud på rigtigt dybt vand, men stadig stå klar med en godt gemt redningsvest.  

Hvor leder du efter du inspiration/ideer?
Situationer og personer, der bringer mig ud af min egen dovne comfort zone, er en velkommen trampolin til at hoppe højere op i det luftlag, hvor ideer bobler rundt.

Nævn de seneste tre bøger du har læst:
Ganske ukorrekt læser jeg ganske få bøger, men læser dem til gengæld ofte. Bl.a. samtalebogen mellem Møllehave og Benny Andersen – ren livsvisdom, enkel, dyb og boblende lykkelig.

Hvilket stykke tøj er du gladest for i din garderobe?
Det afhænger af humøret, men min pullover fra Balenciaga kunne godt komme med mig på den berømte øde ø.

Hvilket dansk modebrand skiller sig for dig særligt ud – og hvorfor?
Annhagen version 2.0 havde et forfriskende internationalt udsyn og ambition, men overlevede desværre ikke finanskrisen. Ole Yde er nok ikke et egentligt brand endnu, men han er et fantastisk talent og mestrer et håndværk, der konkurrerer med haute couture-hajerne i Paris.