Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

article_Anmeldelse: CIFF Trendshow

I Bella Center var trendshowet som altid velstylet, men ikke just nyskabende. Der var masser af prints, organza og lange flyderkjoler, badedragter brugt som toppe og mønstre blandet på kryds og tværs af farvecirklen.
I Bella Center var trendshowet som altid velstylet, men ikke just nyskabende. Der var masser af prints, organza og lange flyderkjoler, badedragter brugt som toppe og mønstre blandet på kryds og tværs af farvecirklen.

Som altid begyndte modeugen også denne gang i Bella Center, hvor CIFF præsenterer deres trendshow. Her blev rigelige mængder (aqua)prints, organza og lange flyderkjoler (der lugtede lidt af en vis grøn Versacesag fra årtusindeskiftet), badedragter brugt som toppe og mønstre blandet på kryds og tværs af farvecirklen vist frem under showets første trendtema, Exotic Junk, med  modeller med ansigterne maskeret bag enorme sommerfugle.[[addon]]Herpå fulgte lingerie, corsager og masser af pastel- og pudderfarvet mesh – og ikke mindst storsmilende modeller under skrigende orange plastiksolskærme under overskriften Tiny Pleasures. Dette blev straks afløst af trendtemaet Elitist Elegance med masser af 1920’er-inspireret drama og kaleidoskopiske mønstre på bagtæppet, og her bør især fremhæves den allersidste indgang – en sort, floaty bluse med matchende nederdel af det svenske mærke Olars Ulla, der oftest har et mere damet tilsnit, men i denne udgave passede godt ind i hele 1990’er-tendensen med en grunget ’jeg-låner-mors-aflagte-tøj’-stil.[[addon]]CIFFs trendshow blev afsluttet med et extravaganza af color blocking under titlen Color Therapy, der blandt andet fremviste farveglade, tætte strømpebukser, højtaljede og lavbenede trusser og herreskjorter.

Showet var, som vanen byder, stylet og tilrettelagt af Femmes Regionales – og gud ske tak og lov for det. De to stylister formår nemlig at binde det – noget konventionelle – stangtøj, der kommer på podiet, sammen og gøre det mere indbydende. Især bør i denne omgang nævnes en linje af tasker, snorelukkede gymnastikposer, som vi husker dem fra idrætstimerne, eller køjesække, blot i kraftigt læder med reb, hvor de neonfarvede nylonsnore hørte hjemme i folkeskolen. Taskerne er udviklet af Femmes Regionales i samarbejde med Belsac.

Trendshowenes berettigelse under Copenhagen Fashion Week er til evig diskussion – i hvert fald som en del af den officielle showkalender, da tøjet jo ikke på samme måde som i de øvrige kollektioner er bundet sammen af én vision og ét designteam. Men så længe Femmes Regionales står for stylingen, skal der nok været et (presse)publikum alligevel.

DEBAT: Hvad mener du – skal trendshowene fortsat være en del af pressens showkalender?