Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Modeugens aktører: Pernille Skriver

Mød Pernille Skriver, chefdesigner hos Part Two, der under Copenhagen Fashion Week SS11 ser mest frem til mødet med indkøberne og modeprofessor Valerie Steeles foredrag.
Mød Pernille Skriver, chefdesigner hos Part Two, der under Copenhagen Fashion Week SS11 ser mest frem til mødet med indkøberne og modeprofessor Valerie Steeles foredrag.

Copenhagen Fashion Week SS11 er i gang og forberedelserne på deres højeste rundt omkring i branchen. FashionForum.dk ønsker at give et så fyldestgørende billede af, hvordan Copenhagen Fashion Week apparatet fungerer som muligt, og bringer derfor en serie af interviews med nogle af modeugens vigtigste aktører.

Pernille Skriver er chefdesigner hos Part Two, der i 2011 kan fejre sølvbryllup i dansk mode. Under Copenhagen Fashion Week skal Pernilles SS11 kollektion præsenteres for kunderne, og derudover deltager Part Two også i The World’s Greatest Catwalk. Mød Pernille Skriver i Modeugens aktører.

Hvordan forbereder du dig til CFW? 
Mine forberedelser i forbindelse med Copenhagen Fashion Week består fortrinsvis i at sørge for at designe en kollektion, der er ny og spændende, og som rammer vores DNA. For mig starter denne proces allerede et halvt år i forvejen, hvor jeg begynder på udarbejdelsen og idéudviklingen af nye designs til den kommende kollektion. Når jeg skal designe en ny kollektion, henter jeg inspiration fra forskellige steder – oftest er det fra kunst, film eller historiske referencer. På SS11 kollektionen har jeg været meget inspireret af modsætningsforholdet mellem det maskuline og feminine, og jeg er i det hele taget altid meget glad for at skabe et kontrastfyldt designsprog i mine kollektioner.

Når kollektionen er designet sendes den til produktion og dernæst venter jeg i spænding på at modtage samples på de nye styles. Som regel, når vi modtager de første, skal der et par justeringer til, da pasformen og farverne nogle gange ikke helt stemmer overens med det, jeg oprindeligt havde forestillet mig. Når dette er på plads, og vi har den fulde kollektion hjemme, går vi straks i gang med at skyde kampagnebilleder og lookbook, som skal ligge klar til at kunne blive præsenteret for indkøberne under modeugen.

[[addon]]

Da vi ud over Danmark forhandles internationalt (vi opererer i 18 lande) er det vigtigt, at vores kollektioner og marketing/kommunikationsmateriale har et internationalt præg. Det betyder, at jeg rejser en del i udlandet for at søge inspiration og blive klogere på, hvad der rører sig uden for danmarks grænser. 

I forbindelse med udarbejdelsen af SS11 kollektionen har vi haft ekstra travlt, da Part Two har 25 års jubilæum i 2011. For at markere dette, har vi valgt at lave en lille ekstra og meget eksklusiv jubilæumskollektion, som bliver tilbudt udvalgte forhandlere. Det har været en fantastisk proces, hvor jeg har fået lov til at gå amok i de lækreste og flotteste materialer – og det er jo nok enhver designers drøm.

Hvordan ser dine dage ud under selve CFW? 
I år er Part Two præsenteret i vores nye showroom i Kedelsmedien på Holmen under modeugen. Jeg glæder mig til at se, hvordan den nye kollektion bliver modtaget af de forskellige indkøbere, som kigger forbi showroomet. 

Derudover har jeg et par møder med nogle udenlandske indkøbere, og så holder vi et modeugearrangement med grill, drinks og live musik med Ashibah, som jeg ser frem til. Her bliver der god lejlighed til at få set og snakket med nogle mennesker, som man ikke ser til daglig.  

Derudover er Part Two også med på The World’s Greatest Catwalk om lørdagen. Jeg synes, det er et virkeligt interessant projekt, og jeg synes, at det er dejligt, at vi kan være en del af modeugen, når vi nu ikke holder show selv. Jeg skal absolut ud i gaderne og kigge, når dette løber af stablen.  

Hvad forventer du at få ud af Copenhagen Fashion Week? 
Jeg glæder mig til at se de nye kollektioner fra de brands, der afholder shows under Copenhagen Fashion Week. Det er altid spændende at følge med i hvad der sker ude i branchen, og hvad de andre designere præsenterer.   

Hvad ser du mest frem til ved Copenhagen Fashion Week?
Det jeg ser mest frem til ved Copenhagen Fashion Week, er den internationale buzz der er i byen de dage. Og så glæder jeg mig særligt meget til et seminar på Kunstindustrimuseet med den amerikanske professor Valerie Steele, der er en indflydelsesrig modehistoriker. (Fredag den. 13. august kl. 15.00, red.)

Læs også:
Modeugens aktører: Helle Andersen
Modeugens aktører: Sidsel Marie Bøg
Modeugens aktører: Josef Lützen
Modeugens aktører: Anne Christine Persson
Modeugens aktører: Ingrid Munch
Modeugens aktører: Rozanna Fritz
Modeugens aktører: Sarah Skarum
Modeugensaktører: Simon Rasmussen
Modeugens aktører: Glen Marc Nesgaard

Modeugens aktører: Femmes Regionales

Modeugens aktører: Fernanda Palmeiro

Modeugens aktører: Nina Sejt Wiboltt

Modeugens aktører: Camilla Frank

Modeugens aktører: Andrea Friis Laursen
Modeugens aktører: Anne Mai Bjerregaard
Modeugens aktører: Sidsel Alling