Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Press_Fuldt blus på forberedelserne til The World’s Greatest Catwalk

Samarbejdspartnerne er ved at være på plads for at kunne løfte verdens største modebegivenhed nogensinde, The World’s Greatest Catwalk, der løber af stablen lørdag d. 14. august 2010, kl. 15.00.
Samarbejdspartnerne er ved at være på plads for at kunne løfte verdens største modebegivenhed nogensinde, The World’s Greatest Catwalk, der løber af stablen lørdag d. 14. august 2010, kl. 15.00.

Samarbejdspartnerne er ved at være på plads for at kunne løfte verdens største modebegivenhed nogensinde, The World’s Greatest Catwalk, der løber af stablen lørdag d. 14. august 2010, kl. 15.00.

Supermodellen Helena Christensen som protektor
The World’s Greatest Catwalk får fornemt besøg af supermodellen Helena Christensen, der har sagt ja til at være protektor for arrangementet, og som også vil holde tale for tilskuerne fra Rådhuspladsen.

"Jeg har sagt ja til at være protektor for The World’s Greatest Catwalk, fordi det er et super spændende og vigtigt initiativ. Jeg har aldrig før hørt om en så lang catwalk, og det bliver en oplevelse ud over det sædvanlige at se mere end 200 modeller spankulere ned af catwalken. Desuden giver det en masse mennesker, der normalt ikke har adgang til den slags arrangementer, muligheden for at være tilskuere til et brag af et modeshow. Alle med interesse for mode får en cool og anderledes dag i København,” fortæller Helena Christensen.

Verdens største og længste modeshow
Arrangørerne bag verdensrekorden har udpeget to selskaber til at stå for produktionen af selve eventen og showet. Firmaet Femmes Regionales skal stå for koordineringen af showet; dvs. mere end 200 modeller, de knap 100 makeup artister og hårstylister samt tøjet fra over 500 danske og skandinaviske tøjvirksomheder. Projektleder Mia Kappelgaard fra Femmes Regionales siger: ”Det er virkelig tungen lige i munden og frem med regnearket. Alene koordinationen af modeller er enorm, ikke mindst fordi vi i samarbejde med Magasin i København også har sat gang i en modelcasting og leder efter helt nye ansigter i befolkningen, der skal få en chance som ’model-for-en-dag’ på catwalken.”

Produktionsvirksomheden Stage 7 har fået opgaven at stå for den praktiske og tekniske løsning af projektet med opsætning af podie, lydsystem, storskærme, scener og tribuner. 

”Det er ikke bare verdens længste catwalk, vi kommer til at producere – men også verdens største modeshow nogensinde! Det er helt nyt og uafprøvet, og det kræver i den grad, at hele byen svinger med; politi, brandvæsen, myndigheder, butikker, beværtninger osv. Det kræver et helt sublimt samarbejde – at vi løfter i samlet flok – og indtil nu er den del gået rigtig fint,” siger Thomas Hargreave, kreativ direktør, Stage 7.

Det rette look
Intet modeshow uden makeup og hårstyling. Til at løfte opgaven har to af kosmetikindustriens absolutte sværvægtere sagt ja til at stille op med deres bedste teams for at gøre modellerne klar til podiet. 

Mina Ingerslev, chef makeupartist fra Max Factor fortæller: ”Udfordringen ligger primært i, at vi skal udvikle et look, der på én og samme tid er super smukt og effektfuldt og samtidig ikke alt for tidskrævende at lave. Vi skal have kvinder, mænd og børn i makeup stolene, og alle skal helst også have en god oplevelse.” 

”Det har været lidt af en opgave at finde og få sammensat det store team på 50 frisører, som skal stå for stylingen, og der ligger et kæmpemæssigt koordineringsarbejde bag  – men den slags udfordringer siger vi ikke nej til”, forklarer Mika Mochizuki, Wella Professionals Nordic Education Manager.

Støttet af staten og branchens største aktører
The World’s Greatest Catwalk er finansieret med tilskud fra Fonden til Markedsføring af Danmark og med støtte fra nogle af Danmarks største modevirksomheder, Vero Moda og Kopenhagen Fur. "Som verdens største leverandør af mink skind til modebranchen synes vi, at synergien til dette “verdens-mester” projekt inden for dansk mode var den rette kobling. Hertil kommer, at vi gennem mange år har støttet udviklingen af dansk mode og modeugen som event, og derfor bakker vi naturligvis også op her,” fortæller Patrizia Venturelli Christensen, marketingdirektør fra Kopenhagen Fur.

Susanne Stuhr, marketingchef fra Vero Moda fortæller om deres involvering: ”At være partner på en stor og folkelig, men samtidig højprofileret event giver rigtig god mening for os. Kernen i Vero Modas designfilosofi er at kunne levere de nyeste tendenser og lækkert modetøj til en bred målgruppe og til overkommelige priser. Så denne ”fashion for all”-event passer perfekt i vores ånd.”

For yderligere information kontakt: Eva Kruse, Copenhagen Fashion Week på tlf. 70203068 eller eva@copenhagenfashionweek.com

Om The World’s Greatest Catwalk:
Som kulmination på augusts Copenhagen Fashion Week, lørdag d. 14. august 2010 kl. 15.00, løber den største modeuge-event nogensinde af stablen: The World’s Greatest Catwalk. Arrangementet er åbent for alle. 

The World’s Greatest Catwalk finder sted på Strøget, som på dagen omdannes til én lang runway, hvor mere end 200 modeller vil gå 1 mil (1,609 km) catwalk ned gennem byen. Således kommer den til at slå verdensrekorden for længste catwalk nogensinde. Halvdelen af modellerne skal gå fra Kgs. Nytorv til Rådhuspladsen – og den anden halvdel den anden vej. 

The World’s Greatest Catwalk er arrangeret af gruppen Copenhagen Fashion Council, som består af Copenhagen Fashion Week under Danish Fashion Institute, samt Dansk Mode & Textil og de tre messearrangører CIFF, Gallery og CPH Vision/Terminal 2.