Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Artikel: Keld Mikkelsen tilbagekøber aktiemajoriteten i DAY

Keld Mikkelsen har tilbagekøbt aktiemajoriteten i modehuset fra den islandske bank Straumur.
Keld Mikkelsen har tilbagekøbt aktiemajoriteten i modehuset fra den islandske bank Straumur.

Keld Mikkelsen, der er grundlægger og ejer af DAY Birger et Mikkelsen, har tilbagekøbt aktiemajoriteten i modevirksomheden fra den islandske bank Straumur. 

[[addon]]

Keld Mikkelsen solgte tilbage i 2007 halvdelen af aktierne i ADD Mikkelsen A/S der ejer DAY Birger et Mikkelsen til den islandske virksomhed Baugur. Baugur opkøbte på daværende tidspunkt flere danske virksomheder som følge af en periode med massiv vækst i den islandske økonomi. Men siden ramtes Island som bekendt af et økonomisk stormvejr, og Baugur gik konkurs, hvorefter DAY aktierne overdroges til den islandske bank Straumur. 

Men med Islands økonomiske kollaps førte krisen i 2009 også til bankens konkurs. Keld Mikkelsen har nu tilbagekøbt aktiemajoriteten og sikrer dermed virksomheden imod ustabiliteten i den islandske økonomi.

DAY direktøren siger i pressemeddelelsen "Det har været et stort ønske hos mig igen at få den fulde kontrol over virksomheden for dermed at kunne styrke den positive udvikling, som DAY Birger et Mikkelsen er inde i. Jeg er glad for, det har kunnet lade sig gøre og glæder mig til sammen med vores dedikerede medarbejdere at fortsætte den ekstreme succes DAY oplever lige nu”. 

Yderligere oplysninger i forbindelse med tilbagekøbet er ikke offentliggjorte.