Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Anmeldelse: Louise Amstrup

Anført af Louise P åbnede den London-bosiddende Louise Amstrup Gallery showscenen med hendes City of Lost Children kollektion.
Anført af Louise P åbnede den London-bosiddende Louise Amstrup Gallery showscenen med hendes City of Lost Children kollektion.

[[addon]]Anført af Louise P åbnede den London-bosiddende Louise Amstrup Gallery showscenen med hendes City of Lost Children kollektion. Med ombord som kreativ sparing havde hun überstylisten Anders Sølvsten Thomsen, som er moderedaktør på Love. Kollektionen tog udgangspunkt i dystopi-æstetik. Rent konkret kom det til udtryk på prints af big bang-lignende eksplosioner på T-shirts og i indsatte frontpaneler i sweatshirt- og tilskårne kjoler. Også sort røgagtigt print på draperede silkekjoler og i printlag af net over en kropsnær kjole sendte ødelæggelses-signaler. Stærkest var dog det ikke-dytopiske, men hendes tilskæring af korte nederdele og en kjole, som havde åben slå-om effekt over en under-nederdel – og som viste en mere moden Amstrup. Udover hendes abstrakte printpaneler med nik til Jonathan Saunders, er hendes designsignatur kombinationen af struktur og body con med transparente lag og draperinger. Spænding mellem hårdt og blødt, og ideen om at der ligger noget mere bag. Sammensatte strukturer kom bedst til udtryk med tunge jakker af indsatte paneler, som fremhævede både tilskæringen og kroppens anatomi. Men hun var stærkest, når hun skruede ned for printet og fokuserede på tilskæring og sexet struktur. Kollektionen var en chic og gennemarbejdet videreudvikling af hendes DNA, og den vil helt sikkert blive populær hos kvalitetsbevidste modekvinder.


Se billeder fra showet her

Se alle shows fra Copenhagen Fashion Week på video her