Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Indland

Danske minkavlere lider under læk

Skaden er stor for de danske minkavlere og ikke mindst for deres familier.
Skaden er stor for de danske minkavlere og ikke mindst for deres familier.

Efter at yderliggående dyreretsgrupper gennem det seneste halve år har begået en række indbrud på danske pelsdyrsfarme, og der nu er blevet lækket billeder fra dyreretsgruppen Anima, hvor ca. 27 danske minkfarme er blevet beskyldt for grov vanrøgt, har Dansk Pelsdyravlerforeningen udlovet en dusør på 500.000 kr. for oplysninger, som kan bidrage til opklaringer i sagen.

"Skaden er stor for de danske minkavlere og ikke mindst for deres familier, både på det menneskelige og økonomiske plan," siger Kaj Kristensen, der er formand for Dansk Pelsdyravlerforening til FashionForum.dk. Han fortsætter:

"Derfor er det vigtigt, at der kommer en opklaring i sagen hurtigst muligt. Vi har valgt at udlove en dusør på 500.000 kr. til den, som kan komme med oplysninger, som kan være med til at opklare sagen samt føre til en snarlig dom af gerningsmændene."

Anima oplyser, at de fik billedmaterialet tilsendt i en anonym kuvert, og at de derfor ikke er bekendt med, hvem afsenderen er. De oplyser dog, at der er tale om en svensk dyreaktivist.

"Vi er ikke i tvivl om, at Anima er bekendt med, hvem der står bag det anonyme billedmateriale, som er blevet lækket til dem. Så hvis der er nogen, der ligger inde med oplysninger, der kan hjælpe i opklaringen af sagen, er de mere end velkomne til at henvende sig til os," siger Kaj Kristensen.

Foto: Kopenhagen Fur.