De kreative uddannelser skal snakke mere sammen
Hvorfor trækker de kreative uddannelser i Danmark ikke mere på hinanden, end de gør? Det har fire studerende spurgt sig selv og hinanden om.Hvorfor trækker de kreative uddannelser i Danmark ikke mere på hinanden, end de gør? Det spørgsmål stillede fire unge designere sig selv og hinanden – og tog konsekvensen.
Bag navnene Rasmus Brøndsted, Line Falk, Sine Jensen og Lau Futtrup Rasmussen gemmer sig nemlig de fire danske designere – nogle in spe, andre nyuddannede – der har taget initiativ til projektet Made In School.
De fire kender hinanden fra deres studier ved Danmarks Designskole, hvor de alle savnede sparring og ikke mindst indblik i, hvad deres kolleger på andre kreative uddannelser kreerede.
Med Made In School har de derfor skabt en platform, hvor studerende fra indtil videre 10 kreative uddannelser i Danmark, blandt andet Danmark Designskole, Designskolen Kolding, arkitektskolerne, kunstakademierne og Den Danske Filmskole, kan dele både deres seneste eksamensprojekter, skitser, og ideer – men også tips til, hvem der flinkest sponserer alkohol til ferniseringer – eller de kan tjekke, om nogle af kollegerne tilfældigvis ved, hvor man skaffer billige, brugte stole til et kommende projekt.
”Vi savner, at de kreative uddannelser har en mere kontinuerlig dialog med hinanden og er mere gennemsigtige i forhold til de projekter og idéer, der bliver skabt, idet de fleste jo i høj grad inspireres af mange andre faglige felter end lige deres eget snævre speciale,” siger Line Falk, der er nyuddannet kandidat i rumdesign fra Danmarks Designskole.
Og fra sitet for første gang så om ikke dagens, så i hvert fald offentlighedens lys i maj, har interessen været støt stigende:
”Tilslutningen stiger for hver dag, der går. Platformen har allerede sit eget liv, og de deltagende i projektet er selv med til at skabe den måde, Made in School skal bruges på.”
Made In Schools hovedfunktion er stadig at muliggøre sparring mellem forskellige kreativt uddannede, men næste skridt er, fortæller de fire designere bag, at få erhvervslivet i spil:
”Der er ikke noget fast sted i Danmark at opstøve nyuddannede kreative fagfolk til sit firma. Som det er nu, skal man finde et sådant fagmenneske via sine kontakter, ellers er man på bar bund.”
Interessen for Made In School fra erhvervslivet er da også voksende, fortæller de fire unge til FashionForum.dk:
”Mange har udtrykt deres glæde over at have fået et sted, der samler unge, nyuddannede, kreative hoveder med forskellige fagspecifikke kompetencer. Det er jo oplagt. Og det er en udveksling, der virkelige kan drive gode ting frem, og være fuldstændig skelsættende for Danmarks fremtid.”
Foto: Made In School-medlem og beklædningsstuderende ved Kunstakademiets Designskole Trine Kristoffersens projekt "Red of Love and Hate". Se mere her.