H&M har modtaget 44 tons brugt tøj i Danmark
Bortset fra Schweiz er det de danske H&M-kunder, der har afleveret mest brugt tøj i forhold til indbyggertal. Der er dog stadig tale om promiller af den samlede tilbagelevering.På blot fire måneder har H&M’s tøjindsamlingskoncept i butikkerne resulteret i, at kunderne har afleveret ca. 44 tons brugt tøj i H&M-forretningerne i Danmark. Ser man på de samlede nationale tal for tilbagelevering af tøj, er der dog stadig kun tale om ganske få promiller, der havner i H&Ms varetægt.
Ifølge tal fra en endnu ikke publiceret rapport fra Miljøstyrelsen bliver omkring 45 pct. af danskernes brugte tøj indsamlet af velgørenhedsorganisationer og private aktører. Det svarer til, at der i Danmark bliver indsamlet godt 40.000 tons brugt tøj hvert år.
Hos H&M er man trods virksomhedens lille andel af den samlede tilbagelevering af tøj tilfredse med konceptets startfase.
”Vi er rigtig stolte af resultatet, som er et udtryk for tøj alene indleveret i H&M i Danmark. For os vidner det om en stor interesse allerede i løbet af de første fire måneder. H&M Garment Collecting er et miljømæssigt initiativ, og det er vigtigt, at der både er fokus på velgørenhed og miljø inden for genbrug,” skriver H&Ms danske presseafdeling i et mailsvar til FashionForum.
I hælene på Schweiz
H&Ms tøjindsamlingskoncept har kun kørt i butikkerne herhjemme siden slutningen af februar og set i forhold til indbyggertal er det kun de schweiziske kunder, der har afleveret mere tøj end danskerne.
”Arbejdet med at skabe en mere bæredygtig modebranche har stort fokus for os, og det er super fedt, at de danske kunder har taget så godt imod muligheden for at aflevere tøj i H&M. Vi er rigtig stolte af, at vi kan tilbyde muligheden for at indlevere brugt tøj, og som en global virksomhed kan vi udbrede budskabet om vigtigheden af at genbruge naturens ressourcer til vores kunder ikke kun i Danmark, men i store dele af verden,” skriver H&Ms danske presseafdeling.
På verdensplan har fast fashion-giganten indtil videre modtaget i alt 886 tons brugt tøj.