KADK-studerende foreløbig tilfredse med resulatet af happening
Den fredelige demonstration, som blev afholdt af KADKs designsturende under Elle Style Awards i mandags, skaber opmærksomhed omkring et emne, der hurtigt kunne blive ophedet.De studerende fra Kunstakademiet i København, KADK, demonstrerede i mandags i protest mod et forslag fra uddannelses – og forskningsministeriet. Forslaget er at fjerne beklædningsuddannelsen fra Kunstakademiets Designskole og samle de studerende på Kolding Designskole. Protesten har givet den ønskede opmærksomhed ifølge designstuderende Mathias Brochorst, som mener, at det var vigtigt at rykke hurtigt og gøre branchen opmærksom på forslaget.
”Selvom rapporten fra uddannelses- og forskningsministeriets kun er et forslag, er det vigtigt, at vi reagerer prompte. Vi valgte at demonstrere ved Elle Style Awards, fordi et bredt spetrum af modebranchen var samlet, så det var et godt sted at gøre opmærksom på problemet,” fortæller Mathias Brochorst, som har været med til at arrangere protesten, hvor de studerende sad i flyttekasser med påskriften “Vi flytter os ikke” imens der blev delt løbesedler ud foran DR Koncerthuset i mandags.
”– Ud over protesten har vi også nået mange gennem vores facebookgruppe, som er blevet meget delt på de sociale medier,” tilføjer Mathias Brochorst.
Lektor bakker de studerendes protest op
Maria Mackinny Valentin lektor på KADK, bakker op om elevernes protest.
”Jeg synes, det er rigtigt fint, at eleverne reagerede hurtigt. Det var en fin happening og en god måde at bruge eventet. Jeg var personligt med til Elle Style Awards og snakkede med mange, som var helt chokerede over forslaget. Alle var enige om, at det er sundt med konkurrence mellem Designskolen Kolding og Kunstakademiet i København,” siger Maria Mackinny Valentin.
”Vi mener herude, at det ville være et tab for den danske modebranche, hvis beklædningsdesign bliver lukket i København. Vi synes ikke, at det hele skal samles et sted. Der er en sund konkurrence, og det er med til at udvikle os. Vi synes det er problematisk, hvis København som modeby ikke har nogen modeuddannelse,” tilføjer Mathias Brochorst.
Indtil videre har eleverne ikke planer om et næste skridt i forhold til deres protest mod forslaget. De har opnået at skabe opmærksomhed om deres uenighed med forslaget overfor branchen og afventer hvad der nu vil ske. Det fortæller han til Fashion Forum.