Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
INNOVATION & BÆREDYGTIGHED

Nordiske ministre giver halv million til sælkampagne

Kampagnen skal sætte fokus på Grønlands bæredygtige sælfangst, der lige nu trues af EU. Et tegn på klar opbakning fra de nordiske ministre, lyder det fra grønlandsk politiker.
Kampagnen skal sætte fokus på Grønlands bæredygtige sælfangst, der lige nu trues af EU. Et tegn på klar opbakning fra de nordiske ministre, lyder det fra grønlandsk politiker.

Som led i drøftelsen af Nordisk Ministerråds arktiske politik har de nordiske samarbejdsministre valgt at bevilge 500.000 kroner til en sælskindskampagne, skriver Kopenhagen Fur.

Kampagnen bliver gennemført af den grønlandske sammenslutning af fiskere og jægere KNAPK gennem sælfangerforeningen Inuit Sila. Den skal oplyse Finland, Åland og Sverige om brugen af sælskind, der kommer fra bæredygtig, grønlandsk sælfangst.

LÆS OGSÅ: ”Bekymring over EU-stramning af regler for salg af sælskind”

Grønlands salg af sælskind er truet, fordi EU har fremsat et forslag om at stramme inuitundtagelsen. Undtagelsen har hidtil gjort det muligt for grønlandske fangere at tjene penge på videresalg af skind fra de sæler, de nedlægger. Men stramningen ville gøre det umuligt at drive handel med sælskindene, der ellers er resultatet af bæredygtig jagt.

Landstingsformand Kim Kielsen har tidligere kaldt planerne om en stramning af inuitundtagelsen for en pinlig sag for EU, og flere grønlandske sælfangere har demonstreret mod forslaget foran Europa-Parlamentet.

De nordiske ministres økonomiske opbakning betyder meget for Grønland, fortæller Doris Jakobsen, der er medlem af den grønlandske regering for nordisk samarbejde:

“Denne klare opbakning til den grønlandske sælfangst viser, hvor stor betydning det nordiske samarbejde har for vores relationer til omverdenen, og sælsagen viser, hvordan vores aktive deltagelse i dette arbejde kan give store politiske resultater,” siger hun ifølge Kopenhagen Fur.

LÆS OGSÅ: ”Landsstyreformand søger støtte til kamp for sælskind”

Der er svarfrist på EU-forslaget i oktober i år.

Kilde: Kopenhagen Fur