Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Wessel & Vett Fashion Prize 2024-vinderen er fundet

Siden 2012 har Wessel & Vett-fonden med Nina Wedell-Wedellsborg som initiativtager hvert år uddelt en prestigefuld pris til en talentfuld designer med stort potentiale. Således har navne som Cecilie Bahnsen, Peter Jensen, Mark Kenly Domino Tan, Anne Sofie Madsen, Amalie Røge Hove og mange, mange andre af Danmarks store designere været tidligere vindere af Danmarks største modepris: Wessel & Vett Fashion Prize – tidligere Magasin du Nord Fashion Prize.

I år blev de nominerede offentliggjort under Copenhagen Fashion Weeks åbningsceremoni i august og er Stem, Sunflower, Skall Studio og OpéraSport. I dag har de fire brands præsenteret deres visioner for en dansk og international jury, som har voteret og er nået til enighed om vinderen. Og den vinder er Sarah Brunnhuber, der står bag Stem.

LÆS OGSÅ: Zero waste-vævesystemet dikterer designet hos One to Watch-brandet Stem

Præmien cementerer i år i højere grad end før Wessel & Vetts forbindelse til Copenhagen Fashion Week. Udover pengepræmien på 500.000 kroner, får vinderbrandet automatisk en plads på den officielle showkalender for Copenhagen Fashion Week AW25 og SS26, samt deltagelse i Copenhagen Fashion Weeks symposium under London Fashion Week i juni 2025.

“Tillykke til vinderen af Wessel & Vett Fashion Prize 2024, Sarah Brunnhuber, og hendes brand, Stem! Sarahs innovative zero-waste tekstilsystem er en banebrydende præstation inden for bæredygtig mode. Med base i København fokuserer Stem på gennemsigtighed og brugen af miljøvenlige materialer for at minimere spild. Det er et perfekt eksempel på, hvordan modebranchen udvikler sig, hvor produktion, design og branding samles for at skabe en fremtidsorienteret forretning. For os i juryen er Stem mere end bare et brand — det repræsenterer fremtiden for modeindustrien. Sarahs engagement i bæredygtighed og kreativitet gør hendes arbejde helt unikt, og denne pris er en anerkendelse af hendes visionære tilgang. Vi ser frem til at følge, hvordan Stem fortsætter med at forme branchen i de kommende år. Og Sarah, juryen ser dig som en ægte pioner, og vi tilbyder alle vores støtte, når du bevæger dig fremad. Så du er velkommen til at invitere os på en kop kaffe og en snak!” lød det i juryens begrundelse for at Sarah Brunnhuber skulle vinde Wessel & Vett Fashion Prize 2024.

Nina Wedell-Wedellsborg (til venstre) overrakte torsdag aften Wessel & Vett Fashion Prize 2024
til Sarah Brunnhuber, der har brandet Stem.