Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Sofia Dolva, direktør for CIFF, foran CIFF x CFDA's showroom under New York Fashion Week i september 2023.

Elle tilføjer ny kategori til Elle Awards i samarbejde med CIFF og CFDA

En ny pris skal hjælpe det vindende brand til større international eksponering og ind på det amerikanske marked.
En ny pris skal hjælpe det vindende brand til større international eksponering og ind på det amerikanske marked.

Nedtællingen til Elle Awards 2024 er for alvor sat ind med kun otte dage til prisoverrækkelsen. Men det betyder ikke, at der ikke er plads til ændringer og tilføjelser til programmet. Det blev klart i går, da Elle annoncerede en helt ny kategori, som de har tilføjet som den tolvte i rækken af priser, der skal uddeles den 1. november.

LÆS OGSÅ: Her er de nominerede til Elle Awards 2024

Den nye pris hedder ’Årets springbræt’ og uddeles i samarbejde med CIFF og CFDA (Counsil of Fashion Designers of America), som CIFF har samarbejdet med siden 2023. Prisen skal forstås som en hestesko eller netop et springbræt til at komme ind på særligt det amerikanske marked, men også til at få større international opmærksomhed. Dermed indeholder prisen altså noget mere end den statuette og titel, som hører med Elle Awards’ øvrige priser. Prisen består nemlig også af en plads i CIFF X CFDA’s showroom under New York Fashion Week i februar 2025. Derudover bliver alle omkostninger med fly og ophold dækket, og så består prisen også af en del eksponering i form af dækning i Elle, Vogue US og på CFDA’s platforme.

De fire nominerede brands er Forza Collective, Remain by Birger Christensen, Skall Studio og MKDT Studio. De er alle fire vurderet af CIFF, Elle og CFDA til at have et godt potentiale for at få succes på det amerikanske marked.

“De fire nominerede – Remain, Forza Collective, MKDT Studio og Skall Studio – repræsenterer alle et unikt udtryk og potentiale, som vi vurderer til at kunne klare sig exceptionelt godt på det amerikanske marked. Remain er kendt for deres evne til at balancere moderne minimalisme med tidløs elegance, hvilket appellerer stærkt til den internationale forbruger. Forza Collective er i høj grad trendsættende med deres innovative tilgang til materialer og bæredygtighed.

MKDT Studio bringer et nyt perspektiv på godt håndværk, quiet luxury og ikke mindst unisex mode, hvilket er utrolig relevant i en tid, hvor grænserne mellem kønsroller udviskes. Skall Studio har skabt en stærk niche inden for bæredygtigt og tidløst design, og deres etiske tilgang til produktion og høje kvalitet resonerer godt med et voksende bevidst forbrugermarked. Alle fire brands har både en klar design-DNA og en moden forretningsstruktur, der gør dem klar til at tage det næste skridt mod international succes,” lyder det fra Sofia Dolva, direktør hos CIFF, i et interview med Elle om de nominerede brands.