Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

H2O klar med første Svanemærkede kollektion

“Certificeringen er et løfte om ansvarlighed og kvalitet, både over for vores kunder og os selv,” siger Christian Trads, CEO for H2O Sportswear, i forbindelse med lanceringen af brandets første Svanemærkede kollektion af blandt andet sweatshirts, shorts og t-shirts.

Med lanceringen bliver H2O Sportswear det første danske sportstøjmærke til at opnå Svanemærket, en certificering, der “tager højde for alle relevante miljøparametre gennem hele livscyklussen, fra råmaterialer til affaldshåndtering” for at reducere miljø- og klimabelastningen. Svanemærket stiller produktspecifikke krav til blandt andet produktionen af fibre, kemikalier, metal- og plastdele, renere spildevand fra farverier, tøjets kvalitet og arbejdsforhold. Lanceringen er ikke ment som en capsule-kollektion eller lancering af nye styles; det er derimod klassiske styles fra sortimentet, der nu kommer i en certificeret udgave. Processen begyndte i midten af 2022, og i januar 2024 fik H2O Sportswear godkendt, at deres tyrkiskproducerede bomuldsprodukter kan leve op til kravene fra den nordiske certificering. Derfra er der gået yderligere cirka ti måneder, før den første kollektion var produceret. Produkterne, der er på gaden nu, er i de fleste styles prissat mellem 50-150 kroner dyrere end H2O’s konventionelle styles.

LÆS OGSÅ: Dansk kending henter Svanemærket som første danske sportsbrand

“Vi har arbejdet tæt sammen med vores leverandører og Svanemærket for at sikre, at vores produkter opfylder de strenge krav, og vi er glade for endelig at kunne præsentere denne kollektion for vores kunder,” lyder det fortsat fra Christian Trads i en pressemeddelelse.