Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

Se billederne: Heliot Emils SS25-show i Paris 

Som en del af Paris Fashion Week SS25 fremviste Heliot Emil i går eftermiddags kollektionen Cultural Construct Artificial Landscape.
Som en del af Paris Fashion Week SS25 fremviste Heliot Emil i går eftermiddags kollektionen Cultural Construct Artificial Landscape.

Heliot Emils SS25-kollektion er inspireret af Olafur Eliassons installationskunstværk Riverbed fra 2014. Et værk, hvor tilskuerne interagerede med et kunstigt vulkanlandskab. På samme måde leger Heliot Emils kollektion med teksturer og tekstilmanipulation, der skaber referencer til floder og sten. Kontrast er et gennemgående tema i kollektionen, idét den teknikalitet, der kendetegner Heliot Emils design, kombineres med mere flydende, organiske elementer. 

Med farver hentet fra vulkaner, sten og gletsjere er også farvepaletten direkte inspireret af de islandske landskaber, der refereres til i Olafur Eliassons værk. Ligesom den dansk-islandske kunstner, ønskede Heliot Emil med SS25-showet at sætte spørgsmålstegn ved, hvad der er naturligt, og hvad der er kunstigt. Til showet var et installationsværk af elektrokromisk glas hængt op i midten af catwalken. Her kunne glassets gennemsigtighed varieres med strøm for netop at sætte fokus på spændingen mellem det naturlige og kunstige.

Heliot Emils SS25-show var samtidig en afsløring af brandets to nye samarbejder. Ét med sportsbrandet Puma og et med skomærket Staccato. I samarbejde med Puma forenes Heliot Emils minimalistiske, tekniske håndværk med Pumas outdoor-inspirerede elementer, i en kollektion bestående af sko, accessoires og beklædning. Samarbejdet med det Hong Kong-baserede skobrand Staccato fokuserer alene på accessories og sko.

Se billeder fra showet her.