Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs

CIFF rykker messedage for bedre synergi med modeugen

Fra næste sæson vil Copenhagen Fashion Week og CIFF have endnu større sammenhængskraft med nye messedage og mere luft i showkalenderen.
Fra næste sæson vil Copenhagen Fashion Week og CIFF have endnu større sammenhængskraft med nye messedage og mere luft i showkalenderen.

“En stærk sammenhængende modeuge i København er meget vigtig for den danske modebranche,” lyder det fra Thomas Klausen, direktør i Dansk Mode & Textil, i en pressemeddelelse om motivationen for at rykke CIFFs messedage lidt frem under næste sæsons modeuge.

Den styrkede sammenhæng vil nemlig komme til syne ved, at CIFF under AW25-modeugen er åben tirsdag til torsdag, fremfor onsdag til fredag, som det har været tilfældet ved de foregående modeuger. Samtidig inviterer CIFF også sit hold af internationale gæster og indkøbere til at ankomme til København om mandagen i modeugen – den dag modeugen officielt starter – så de har bedre tid til at deltage i shows og events. Omvendt holder Copenhagen Fashion Week showkalenderen ledig tirsdag formiddag, så gæsterne ikke skal vælge mellem shows og messeåbning.

“Ved at rykke åbningsdagen til tirsdag og koordinere tættere med Copenhagen Fashion Week kan vi skabe en mere sammenhængende og værdifuld oplevelse for både udstillere og gæster. Det giver vores brands en optimal platform, hvor deres kollektioner får maksimal opmærksomhed, og vores gæster kan udnytte deres tid i København endnu bedre,” lyder det fra Sofie Dolva, direktør for CIFF, i pressemeddelelsen.

“Det er en stor glæde, at Copenhagen Fashion Week og CIFF endnu engang har styrket

samarbejdet og optimeret på koordineringen omkring modeugen. Det gavner både showbrands, udstillere og alle vores internationale gæster, at messe- og showdagene rykker tættere sammen,” tilføjer Cecilie Thorsmark, administrerende direktør for Copenhagen Fashion Week, og tilføjer:

“Det skaber en mere sammenhængende oplevelse og gør, at gæsterne kan udnytte deres tid i København optimalt. Sidst men absolut ikke mindst, kommer vores showbrands til at kunne mærke, at CIFF allerede flyver deres gæster ind fra mandag formiddag, mens udstillerne drager fordel af, at showkalenderen først starter klokken 12.00 tirsdag. Der er ingen tvivl om, at alle vinder ved denne model.”

Copenhagen Fashion Week AW25 finder sted 27.-31. januar 2025, mens CIFF64 finder sted 28.-30. januar 2025.